Besluitenlijst raadsvergadering 28 februari 2022

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 24 januari 2022 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 14 februari 2022 zijn vastgesteld.

Vaststellen Peilnotitie Beleidskader WMO

De raad besloot de Peilnotitie vast te stellen.

Zienswijzeprocedure Kadernota’s 2023 Gemeenschappelijke Regelingen

De raad besloot in te stemmen met de zienswijzeprocedures van de Kadernota’s 2023 van de verschillende gemeenschappelijke regelingen conform het voorstel van het college van b. en w. Tevens werd ingestemd met een tweetal amendementen. Eén met betrekking tot een verdere ontwikkeling van kitesurf- en watersportmogelijkheden nabij het stadsstrand Hoorn en een amendement met betrekking tot een nadere analyse van en visie op de huisvesting van de SED vanuit een organisatorisch en financieel oogpunt.

Motie van treurnis

Een motie van treurnis, ingediend door de fractie GBD, over de handelswijze en politieke sturing van het college werd met drie stemmen vóór en twaalf stemmen tégen verworpen.

Overdracht eigendom Stofmolen te Wijdenes aan de Stichting De Westfriese Molens

De raad besloot unaniem kennis te nemen van het voorstel van het college van b. en w. met betrekking tot de eigendomsoverdracht van de Stofmolen en daarvoor een eenmalige onderhoudsbijdrage beschikbaar te stellen van € 300.000 en de nog resterende boekwaarde van € 150.000 af te schrijven ten laste van de algemene reserve.

Vaststellen Manifest Burgerparticipatie

De raad besloot het Manifest Burgerparticipatie vast te stellen. Hierin staan de uitgangspunten beschreven voor de vormgeving van deze participatie en geeft het de kernvoorwaarden en rolverdeling aan.

Vaststellen Verordening Jeugdhulp 2022

De raad besloot unaniem de Verordening Jeugdhulp 2022 vast te stellen en kennis te nemen van de aanpassingen in de beleidsregels.

Naar boven