Ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan 2022' ter inzage

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan 2022’ met ingang van 3 maart 2022 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.pijnacker-nootdorp.nl/plannen-ter-inzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan fysiek inzien op het gemeentehuis is op dit moment niet mogelijk. Wie het plan niet digitaal wil of kan raadplegen, kan contact opnemen met het secretariaat van het team Ruimte van de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer via telefoonnummer 14 015. In overleg kan dan een passende oplossing worden gevonden.

Inhoud van het plan

De gemeente wenst, vooruitlopend op de komst van de Omgevingswet per 1 juli 2022, een aantal bestemmingsplanregels gemeentebreed in te voeren en te uniformeren. Het gaat om de volgende onderwerpen:

- Regels met betrekking tot woningsplitsing en verkamering;

De gemeente heeft beleidsregels opgesteld rondom woningsplitsing en verkamering. Gewenst is dat deze in heel de gemeente in het bestemmingsplan worden opgenomen.

- Het kunnen toepassen van actuele parkeernormen;

In februari 2022 besluit de gemeenteraad over de Nota Parkeernormen. Gewenst is deze parkeernormen in heel de gemeente toe te kunnen passen.

- Uniformeren van enkele specifieke regels ten aanzien van bouwen en gebruik in de gehele gemeente;

Denk hierbij aan een verbod op zelfstandige bewoning van bijgebouwen, een eenduidige wijze van meten van de inhoud van woningen, en een regeling voor vergunningplichtige bijgebouwen bij nieuwbouwwoningen.

Om deze zaken in een bestemmingsplan vast te leggen is het ‘Parapluplan 2022’ opgesteld. Dit bestemmingsplan zorgt er voor dat de regelingen straks in heel Pijnacker-Nootdorp van toepassing zijn.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze op het ‘Parapluplan 2022’ indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling RBG, team Ruimte via14015. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven