Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Kraaihoek fase 1', het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan 'Kraaihoek fase 1' op 24 februari 2022 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. De verbeelding behorend bij het plan is ambtshalve aangepast. Dit betreft een marginale aanpassing van het bouwvlak op de hoek Boomgaardstraat-Badhuisstraat. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad bovendien besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 139 sociale huurwoningen in de transformatiewijk Kraaihoek fase 1, waar momenteel 99 sociale huurwoningen zijn gevestigd die gesloopt worden. De nieuw te bouwen sociale huurwoningen zijn verdeeld over 78 grondgebonden woningen van twee lagen met kap en twee appartementenblokken met in totaal 61 appartementen. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding van het plangebied, regels en een toelichting.

 

Bij de voorbereiding van het bestemmingsplan is vanwege de aard en omvang van het project een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. beoordeling opgesteld. Bij besluit van 25 mei 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten geen milieu effect rapportage op te stellen omdat uit de aanmeldnotitie m.e.r. is gebleken dat er geen nadelige gevolgen voor het milieu worden verwacht.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, voornoemde besluiten, en alle bijbehorende stukken liggen vanaf 3 maart 2022 tot en met 14 april 2022 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). Het bestemmingsplan 'Kraaihoek fase 1' is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.BPKraaihoekFase1-3001.

 

Beroep bestemmingsplan en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Gedurende de ter inzage termijn kan, naar de huidige stand van het recht, beroep worden ingesteld door een (niet-)belanghebbende (rechts)persoon die een zienswijze heeft ingediend. In sommige gevallen is het ook mogelijk voor (niet-)belanghebbende (rechts)personen die die geen zienswijze heeft ingediend om beroep in te stellen. De bestuursrechter zal dan toetsen aan het zogeheten relativiteitsvereiste.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van 21 april 2022. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd, niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Papendrecht, 2 maart 2022

 

Burgemeester en wethouders van Papendrecht,

 

de secretaris, de waarnemend burgemeester,

 

 

J.M. Ansems, MSc mr. drs. A.M.M. Jetten

Naar boven