Vastgesteld bestemmingsplan “Zuidmaten - Oost woongebied, 2e herziening”

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 15 februari 2022 het volgende bestemmingsplan heeft vastgesteld, te weten:

“Zuidmaten - Oost woongebied, 2e herziening”

De partiële planherziening voorziet in een planologische uitwerking van een nieuwe stedenbouwkundige invulling van het plangebied en heeft ten doel om realisatie van het laatste deel van de woonwijk mogelijk te maken. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1700.201904BPDHMP-vas1.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn bij de vaststelling van het plan enkele wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:

Planregels

Artikel 3 Verwijderd. De bestemming ‘Water’ komt op de Verbeelding niet voor en is daarom in de Regels overbodig.

Artikel 4.2 Aan de diverse bouwregels in dit artikel is de tekst ‘of als bestaand’ toegevoegd, zodat bestaande bouwwerken niet in strijd zijn met het nieuwe bestemmingsplan.

Artikel 4.2.2.d.2 Om beter aan te sluiten bij de huidige meer gebruikelijke bouwhoogtes is de maximale bouwhoogte in deelgebied 5 aangepast van 9,5 naar 10 meter.

Artikel 9.1 De regels van parkeren en laden/lossen zijn niet meer actueel. Deze regels worden gewijzigd zodat voldaan wordt aan de actuele set van planregels met betrekking tot het parkeren en laden/lossen.

Bijlage 1 Verwijderd. Er was in de regels geen verwijzing naar deze bijlage, waardoor de bijlage juridisch gezien geen waarde heeft en de situatie verwarrend is ten opzichte van het nu geldende beeldkwaliteitsplan. Het nieuwe beeldkwaliteitsplan wordt zelfstandig vastgesteld. Het nu geldende beeldkwaliteitsplan wordt ingetrokken.

Toelichting

Hfdst 2.2.3 Tekst onder figuur 2.5 aangepast in verband met zelfstandig beeldkwaliteitsplan.

Hfdst 4 Diverse wijzigingen vanwege nieuw uitgevoerde onderzoeken.

Bijlagen Diverse onderzoeken zijn vervangen en toegevoegd. Het gaat om de volgende onderzoeken:

- het rapport ‘Bestemmingsplan “Zuidmaten-Oost Woongebied, 2e herziening” te Den Ham. Akoestisch onderzoek kraaiende hanen van … …”, met rapportnummer 20-07563.R01.V02, d.d. 17 november 2020;

- de notitie ‘Reactie op opmerkingen Cumela 7 mei 2021’ van 21 juni 2021 met kenmerk: 20-07563.N04.V01;

- de notitie ‘Milieuzoneringsonderzoek’, van 14 juli 2021, met kenmerk 20-07563.N01.V03, opgesteld door Alcedo;

- het rapport ‘Bestemmingsplan “Zuidmaten-Oost Woongebied, 2e Herziening” Te Den Ham. Akoestisch onderzoek Loonbedrijf Reimink’, van 5 januari 2022, met kenmerk 20-07563.R01.V06, opgesteld door Alcedo;

- het rapport ‘Akoestisch onderzoek Loonbedrijf Reimink Te Den Ham. Beoordeling in het kader van het Activiteitenbesluit’, van 14 juli 2021, met kenmerk 20-07563.R03.V02, opgesteld door Alcedo;

- het rapport ‘Zuidmaten Oost – Den Ham. Trillingsonderzoek Landbouwverkeer’ van 21 juli 2020 met kenmerk: WBD2017.

Ter inzage legging

Het plan ligt zes weken ter inzage vanaf donderdag 3 maart 2022.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

TIJDELIJKE MAATREGEL TER VOORKOMING VAN VERSPREIDING COVID-19.

Eventuele stukken kunt u op aanvraag digitaal ontvangen. Wij verzoeken u telefonisch contact op te nemen met het vermelde telefoonnummer van het gemeentehuis zodat wij uw specifieke verzoek kunnen behandelen.

Het is op dit moment niet mogelijk om de stukken op het gemeentehuis in te zien.

Beroepsmogelijkheden

Van vrijdag 4 maart 2022 tot en met donderdag 14 april 2022 kunnen belanghebbenden tegen het bestemmingsplan beroep instellen. Verder kunnen ook niet-belanghebbenden die bij het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt tegen het bestemmingsplan beroep instellen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven