Ontwerp evenementenvergunning Eilân 2022 ter inzage

De burgemeester heeft besloten de ontwerpvergunning en aanvraag voor het festival Eilân 2022 ter inzage te leggen. De aanvraag is uitvoerig getoetst aan de APV op de onderdelen openbare orde en veiligheid, volksgezondheid en bescherming van het milieu. Ook heeft de burgemeester zich laten adviseren door o.a. Veiligheidsregio Fryslan en de politie Noord-Nederland. Onder strikte voorwaarden kan het festival georganiseerd worden. Daarom wordt de vergunningaanvraag nu ter inzage gelegd, zodat belanghebbenden hierop kunnen reageren.

In de ontwerpvergunning is veel aandacht besteed aan het voorkomen van drugsgebruik, veiligheid op en buiten het festivalterrein, geneeskundige hulpverlening en het voorkomen van verkeers- en geluidshinder. Deze editie van het festival is een pilot. Dat betekent dat er tijdens het evenement uitgebreide monitoring plaatsvindt. Dit kunnen we gebruiken voor mogelijke handhaving tijdens het evenement, maar ook voor de beoordeling van toekomstige evenementen. Na afloop van het festival zal dit geëvalueerd worden.

De ontwerpvergunning met bijbehorende aanvraag ligt op het gemeentehuis ter inzage van 24 februari t/m 7 april 2022. U kunt ze ook inzien op www.terschelling.nl bij ’bekendmakingen’. Belanghebbenden kunnen tijdens deze periode hun zienswijzen indienen bij de gemeente. Dit kan mondeling, door het maken van een afspraak via 0562-446244, of door een brief te schrijven aan de burgemeester, Postbus 14, 8880 AA West-Terschelling.

De burgemeester zal de zienswijzen betrekken bij haar definitieve besluit, dat in mei verwacht wordt.

 

 

Naar boven