Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet Geluidhinder ‘Parkhaven’

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van maandag 28 februari 2022 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met maandag 11 april 2022) het ontwerpbestemmingsplan ‘Parkhaven’ (NL.IMRO.0599.BP2186Parkhaven-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Parkhaven, het Drooglever Fortuynplein, de ’s-Gravendijkwal en de Nieuwe Maas.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 650 woningen mogelijk in acht woongebouwen aan weerszijden van de Euromast. De grondslag van het bestemmingsplan is het in 2021 vastgestelde Masterplan ParkHaven.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-57 99 97 36. Dan wordt in overleg met u gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens bovengenoemde periode kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door de zienswijzen te richten aan de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Ook kunnen gedurende deze periode door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-57 99 97 36.

 

Informatieavond

Op woensdagavond 23 maart is er een digitale informatiebijeenkomst over het bestemmingsplan voor de Parkhaven. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (digitale inloop vanaf 19.15 uur). U kunt op deze bijeenkomst vragen stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan. U kunt zich tot en met 21 maart aanmelden voor de bijeenkomst via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/270984571147 .Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/parkhaven.

 

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Ook ligt het bijbehorende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van woningen. Dit zijn geluidgevoelige objecten. De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden overschreden vanwege wegverkeerslawaai en industrielawaai.

Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend of bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Het ontwerpbesluit is te raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl en is ook opgenomen in de bijlagen van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbesluit Wet geluidhinder in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met het Adviesloket bureau Ruimte en Leefomgeving van de DCMR (010-246 8300). Dan wordt in overleg met u gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Belanghebbenden kunnen een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, per adres DCMR Milieudienst Rijnmond, ter attentie van bureau Ruimte en Leefomgeving, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Adviesloket bureau Ruimte en Leefomgeving van de DCMR (tel. 010-246 8300).

Uw schriftelijke zienswijze moet voorzien zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken verder bekend dat op 15 februari 2022 een besluit genomen is ten aanzien van de m.e.r.-(milieu effect rapportage) beoordeling voor het bestemmingsplan ‘Parkhaven’.

 

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die voor het bestemmingsplan is gemaakt, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen te verwachten zijn voor het milieu. Het is dan ook niet noodzakelijk een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage te maken.

 

Het besluit is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is opgenomen in de bijlagen van de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze m.e.r.-beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit een belanghebbende rechtstreeks treft.

 

Rotterdam, 25 februari 2022

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven