Ontwerpbestemmingsplan Buijtenland van Rhoon 2021

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken ingevolge de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Buijtenland van Rhoon 2021. Het plan bestaat onder meer uit: toelichting, regels, verbeelding en een aantal bijlagen, waaronder de inspraaknota, beleidsregels voor de uitwerking Streefbeeld en het beeldkwaliteit plan.

Plan

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan Buijtenland van Rhoon 2021 maakt het mogelijk de maatregelen uit te voeren waarmee het Streefbeeld Buijtenland van Rhoon (vastgesteld door de gemeenteraad op 14 december 2020) gerealiseerd kan worden. Voor de uitvoering van de opgaven genoemd in het Streefbeeld is er een nieuwe planologische regeling nodig. Het bestemmingsplan gaat uit van directe bestemmingen en flexibiliteitsbepalingen voor nieuwe ontwikkelingen. De directe bestemmingen hebben onder meer betrekking op regels over hoogwaardig akkernatuur, recreatie (onder andere bed&breakfast mogelijkheden, nabij de Koedood een nieuwe horecagelegenheid, een nieuwe landingsplek voor Skydive), wonen (voormalige bedrijfswoningen bij een akkerbedrijf) verkeer (wandel-, fiets- en ruiterpaden) en water. De golfbaan (sport) en de recreatieve gronden langs de Oude Maas liggen ook in dit plangebied en zijn conserverend bestemd, deze gronden hebben dezelfde bestemming behouden.

Het plan bevat ook een zogenaamde bestemmingsplanactiviteit: Via deze procedure kunnen nieuwe gewenste ontwikkelingen die bijdragen aan de doelen uit het streefbeeld worden gerealiseerd. Ter inzage ook de aanmeldnotitie voor de crisis en herstelwet-status en het beoordelingsbesluit milieueffectrapportage. Er worden geen omvangrijke negatieve milieueffecten verwacht.

Aanpassingen ten opzichte van het voorontwerp

Ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde voorontwerp zijn er, mede naar aanleiding van de inspraak, aanpassingen gedaan. Deze betreffen onder meer het schrappen van bouwrechten voor 3 woningen ten zuiden van de Essendijk nabij de Vlakkenburg, het in overeenstemming brengen van de 2 bouwrechten aan de Essendijk 60-62, zoals in het vigerend plan, en het verminderen van de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de nieuwe horecagelegenheid bij de Koedood.

Financiële uitvoerbaarheid

De provincie Zuid-Holland beschikt over een taakstellend budget voor de realisatie van het Buijtenland van Rhoon, dat beschikbaar is gesteld vanuit het Rijk. De Provincie en de Gebiedscoöperatie hebben een samenwerkingsovereenkomst.

Inzage

 

Zienswijze

Schriftelijk (ook per mail) en binnen de genoemde (inzage)termijn van zes weken.

Gemotiveerd: stuur uw gemotiveerde reactie aan de raad van de gemeente Albrandswaard, Postbus 1000, 3160 GA Rhoon. Graag o.v.v. kenmerk GV 426212. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via de gemeentelijke website via www.albrandswaard.nl/ter-inzage.

Vragen? Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente: Corry de Klerk van Advies Ruimte. U kunt mailen naar c.d.klerk@bar-organisatie.nlOf met de Gebiedscoöperatie: Margriet Jansen en/of Derk- Jan Verhaak. U kunt mailen naar info@buijtenland-van-rhoon.nl

Heeft u een specifieke vraag? Op woensdag 23 maart 2022 van 14.00-19.00 uur is er een “spreekuur” in de Vlakkenburg, Essendijk 24 te Rhoon. U kunt dan terecht voor specifieke vragen over het ontwerpbestemmingsplan. Aanmelding voor dit spreekuur is verplicht. U kunt zich met uw specifieke vraag kenbaar maken via de website www.buijtenland-van-rhoon.nl/bestemmingsplan. Hier vindt u meer informatie.

Naar boven