Vaststelling bestemmingsplan bedrijventerrein De Veken 4 gemeente Opmeer. Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat ter inzage ligt met ingang van woensdag 23 februari 2022 voor een periode van zes weken:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan bedrijventerrein De Veken 4 te Opmeer.

     

Inhoud van het bestemmingsplan

Voorliggend bestemmingsplan is opgesteld voor het bedrijventerrein De Veken 4 in Opmeer en betreft een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte op grond van de Crisis- en Herstelwet. Met dit bestemmingsplan wordt de aanleg van het bedrijventerrein De Veken 4 mogelijk gemaakt. De gemeente legt met dit bestemmingsplan vast welke functies er in het gebied mogelijk zijn en onder welke voorwaarden dit mogelijk is.

Het plangebied van de ontwikkeling de Veken 4 betreft het gebied dat is gelegen nabij de kern Spanbroek in de gemeente Opmeer. Het bedrijventerrein De Veken 4 vormt de derde uitbreiding van het bedrijventerrein De Veken, dat geheel gelegen is ten noorden van de A.C. de Graafweg. De noordoostelijke begrenzing van het plangebied De Veken 4 wordt gevormd door het buitengebied van Opmeer en Medemblik. De zuidelijke grens wordt bepaald door de A.C. de Graafweg (N241) en agrarische percelen. Het recreatiepark West-Friesland vormt de noordwestelijke begrenzing. Het bestemmingsplan De Veken 4 geeft de kaders aan waarbinnen het bedrijventerrein gerealiseerd kan worden.

 

Ter inzage 

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken, inclusief de Reactienota zienswijzen en het kolommenstuk, zijn vanaf woensdag 23 februari 2022 tot en met dinsdag 5 april 2022 in te zien:

  • 1.

    bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Opmeer, Klaproos 1 te Opmeer;

Via internet

  • 1.

    op de website van de gemeente Opmeer (www.opmeer.nl);

  • 2.

    op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Onder planID NL.IMRO.0432.BPVeken4-VA01

 

Beroep

Vanaf de dag van ter inzage legging van de stukken kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    Belanghebbenden, die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. Beroep is mogelijk tegen alle onderdelen van het besluit, ook tegen onderdelen die niet in de zienswijze naar voren zijn gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die geen zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    Ook niet-belanghebbenden kunnen in beroep bij de bestuursrechter, zowel over de procedure als over de inhoud van het besluit. Niet-belanghebbenden moeten wel rekening houden met het relativiteitsvereiste.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Daarbij moet u aangeven naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

 

Voorlopige voorziening

Binnen de beschreven beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T.G.M. Bentvelsen van Grondgebiedzaken, telefoonnummer 0226- 36 3333, of stuur een email naar gemeente@opmeer.nl 

 

 

Opmeer, 18 februari 2022

Naar boven