Vastgesteld bestemmingsplan “Woningbouwontwikkeling Hernesseroord”

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 3 februari 2022 heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Woningbouwontwikkeling Hernesseroord” met de bijbehorende regels.”

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van Middelharnis, tussen de kern en het bedrijventerrein Oostplaat. Aan de noordoostzijde wordt het terrein begrensd door de Heuvelweg en het bedrijventerrein Oostplaat. Aan de zuidoostzijde ligt de Industrieweg. Aan de zuidwestzijde ligt een groengebied. Aan de noordwestzijde ligt de Oosthavendijk met daarnaast het havenkanaal. Met dit nieuwe bestemmingsplan blijft het bouwen van 333 nieuwe woningen in het gebied mogelijk, maar

wordt het plangebied anders ingericht. De kaders waarbinnen de woningbouw kan plaatsvinden worden opnieuw vastgesteld. Omdat de uitvoering van het plan een langere looptijd kent (planhorizon 10 jaar) en gefaseerd wordt uitgevoerd is gekozen voor een bestemmingsplan met een globalere opzet voor meer flexibiliteit in de toekomst. Het bestemmingsplan "Woningbouwontwikkeling Hernesseroord" biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

IMRO-codering: NL.IMRO.1924.MDHHernesseroord-BP30

Inzage

U kunt de stukken inzien vanaf 23 februari 2022 tot en met 5 april 2022. Ze staan op www.goeree-overflakkee.nl/ter-inzage en op www.ruimtelijkeplannen.nl. In veel gevallen kunnen we u de stukken ook per mail toesturen. Mocht u dat willen, neemt u dan contact met ons op. Wilt u de stukken liever in het gemeentehuis bekijken? Dat kan ook. Neemt u vooraf contact op met het team Omgeving via telefoonnummer 14 0187. We werken namelijk volledig op afspraak. Het gemeentehuis is op maandag en vrijdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur. Het adres is Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis.

Beroepstermijn

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw N.N. Koeman van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

 

Naar boven