Voorbereidingsbesluit bedrijventerrein Gildenweg, Hoorn

 

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 8 februari 2022 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor het bedrijventerrein Gildenweg.

 

Op 20 april 2021 hebben burgemeester en wethouders besloten uitvoering te geven aan het advies van de Algemene raadscommissie van 2 februari 2021. Dit advies heeft betrekking op het rapport ‘Bedrijventerrein Gildenweg Hoorn, vijf toekomstscenario’s’. In meerderheid heeft de Algemene raadscommissie de voorkeur uitgesproken voor scenario C (volledige transformatie), met als uitwijkmogelijkheid scenario D (volledige transformatie met uitsterfconstructie). Daarnaast is geadviseerd te onderzoeken of cofinanciering mogelijk is.

Burgemeester en wethouders gaan onderzoek doen naar de financiële uitvoerbaarheid van de scenario’s C en D, aangevuld met onderzoek naar de financiële haalbaarheid van het uitplaatsen van één of enkele bedrijven. Besluitvorming over de toekomst van bedrijventerrein Gildenweg volgt na afronding van het onderzoek naar de financiële uitvoerbaarheid van beide scenario’s. Omdat het onderzoek nog niet gereed is en het eerder genomen voorbereidingsbesluit eind april 2022 afloopt, is opnieuw een voorbereidingsbesluit genomen.

 

Vooruitlopend op definitieve besluitvorming door de gemeenteraad over de toekomst van bedrijventerrein Gildenweg is het gewenst dat geen nieuwe investeringen worden gedaan op dit bedrijventerrein. Met dit voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat ongewenste ontwikkelingen, waarvoor een vergunning van de gemeente nodig is, plaatsvinden.

Aanvragen om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen die worden ingediend

na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit moeten worden aangehouden.

Ook is het verboden om het gebruik van gronden en bouwwerken of een deel daarvan te wijzigen.

 

Het voorbereidingsbesluit treedt op vrijdag 25 februari 2022 in werking en geldt voor een periode van één jaar.

Het besluit en de bijbehorende stukken zijn van vrijdag 25 februari 2022 tot en met donderdag 7 april 2022 digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (het planidentificatienummer is NL.IMRO.0405.VBGildenweg-va03).

 

Het is niet mogelijk om tegen een voorbereidingsbesluit bezwaar of beroep in te dienen.

Naar boven