Voorbereidingsbesluit darkstores met flitsbezorging

Burgemeester en wethouders van Gouda maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Gouda heeft in zijn vergadering van 16 februari 2022 een voorbereidingsbesluit genomen. Besloten is dat een (paraplu)bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied dat bestaat uit het gehele grondgebied van Gouda en geldt voor een periode van één jaar.

De gemeenteraad heeft besloten:

  • 1.

    te verklaren dat een paraplubestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de gemeente Gouda om flitsbezorgsupermarkten met zgn. darkstores te reguleren, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met identificatie NL.IMR0.0513.VBDarkstores-va01;

  • 2.

    dat het verboden is het (bestaande) gebruik van de desbetreffende gronden en bouwwerken, of gedeelten daarvan, zoals dit bestond op het moment van inwerkingtreding van dit besluit, te wijzigen naar:

    • o

      vormen of vestigingen van bedrijvigheid die blijkens hun reclame-uiting, presentatie, assortiment en/of bedrijfsvoering zijn te kwalificeren als flitsbezorgsupermarkt met darkstore:

  • 3.

    dat een flitsbezorgsupermarkt met darkstore een specifieke vorm van bedrijvigheid is die niet is gericht op het klassieke winkelen, in de zin dat mensen ter plaatse komen om producten te vergelijken en uit te kiezen en wordt als volgt gedefinieerd:

    • o

      Een opslag/specifieke vorm van flits-distributie-/magazijnlocatie, al dan niet voorzien van een afhaalloket, van waaruit zeer snel in hoofdzaak dagelijkse boodschappen worden geleverd bij klanten die digitaal hun bestelling plaatsen;

  • 4.

    dat het college van burgemeester en wethouders op verzoek een omgevingsvergunning kan verlenen om af te wijken van het onder 2 bedoelde verbod, indien het voorgenomen gebruik het (in procedure te brengen) paraplubestemmingsplan niet doorkruist;

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het voorbereidingsbesluit darkstores met flitsbezorging met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 17 februari tot en met 31 maart 2022 ter inzage. Het voorbereidingsbesluit is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0513.VBDarkstores-va01. Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak via 140182 inzien in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda.

Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Gouda, 17 februari 2022

Burgemeester en wethouders

Naar boven