Reageren op ontwerp bestemmingsplan ‘Herziening Parkeren 2021’

Een bestemmingsplan regelt voor bouwen en gebruiken van grond of water wat er wel en niet mag. Hieronder leest u waar het ontwerpbestemmingsplan over gaat. Ook leest u waar en wanneer u het ontwerpbestemmingsplan kunt bekijken. En hoe en wanneer u kunt reageren.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan over?

Het doel van dit ontwerpbestemmingsplan is om voor de gehele gemeente Groningen gelijke regels in bestemmingsplannen op te nemen voor het onderdeel parkeren, inclusief het fietsparkeren. Dit bestemmingsplan verbetert de parkeerregels die staan in het bestemmingsplan Facetherziening Parkeren uit 2016 en in bestemmingsplannen die na 1 juli 2018 zijn vastgesteld.

Sinds 1 juli 2018 is het verplicht om in bestemmingsplannen regels ten aanzien van parkeren op te nemen. Voor een aantal bestemmingsplannen in de vroegere gemeente Haren moet dat nog gedaan worden. Ten Boer heeft in haar bestemmingsplannen van vóór de herindeling weliswaar parkeerregels opgenomen, maar deze worden met dit ontwerpbestemmingsplan gelijkgetrokken met die voor de rest van de gemeente.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt van 24 februari tot en met 6 april 2022 het ontwerpbestemmingsplan bekijken en de stukken die daarbij horen. Dat kan op deze plekken:

• De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de naam. Of op de code van het bestemmingsplan: NL.IMRO.0014.BP647HerzPark2020-ow01.

• De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen.

• Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen in Groningen, Harm Buiterplein 1.

• Het gemeentelijk loket in Haren, Raadhuisplein 10.

• Het gemeentelijk loket in Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24.

Wegens corona zijn de gemeentelijke loketten nog gesloten. Wel kunt u een afspraak maken via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien. Een medewerker neemt dan via email of telefoon contact met u op.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 24 februari tot en met 6 april 2022 op het ontwerpbestemmingsplan en de stukken die daarbij horen. Uw reactie heet een ‘zienswijze’. Reageren kan alleen op deze drie manieren:

• U vult het ‘online zienswijzeformulier’ bij het ontwerpbestemmingsplan in op de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. U krijgt meteen een bevestiging van ontvangst.

• U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

• U gaat in gesprek met een planjurist van de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp. Bel voor een afspraak naar het algemene telefoonnummer 14 050 van de Gemeente Groningen.

Meer informatie leest u op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/procedure-bestemmingsplan.

Groningen, 23 februari 2022

Naar boven