Nadere regel tot wijziging van de Nadere regels subsidies gemeente Groningen

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen;

 

Gelet op:

  • -

    artikel 3 van de Algemene subsidieverordening gemeente Groningen 2019

BESLUIT:

 

vast te stellen de volgende Nadere regel tot wijziging van de Nadere regels subsidies gemeente Groningen

Artikel I Nadere regels

  • A.

    In hoofdstuk 4 Welzijn, gezondheid en zorg komt na paragraaf 4.21 aansluitend op artikel 4:112 een nieuwe paragraaf 4.22 die als volgt komt te luiden:

 

Paragraaf 4.22 Tijdelijke herstart-subsidieregeling dorps- en buurthuizen COVID-19, voorjaar 2022

 

Artikel 4:113 Begripsbepaling

De instelling: het buurt- en dorpshuis en multifunctioneel centrum welke op grond van voorgaande paragrafen 4.5, 4.6 en 4.7 van dit hoofdstuk een activiteitensubsidie heeft ontvangen in de periode 2020/2021; het college kan bepalen dat een instelling die over genoemde periode geen subsidie heeft ontvangen maar wel overeenkomstige activiteiten heeft verricht, die nagenoeg volledig of in overwegende mate vallen binnen de reikwijdte en doelstellingen zoals bedoeld in voornoemde paragrafen, tot de instelling wordt gerekend in de zin van deze paragraaf.

 

Artikel 4:114 Doel van de regeling

Het doel van de regeling is instellingen te ondersteunen in verband met voortduring van de gevolgen van de veranderende beperkende (rijks)coronamaatregelen en de aanpassingen die daaropmoeten worden gedaan. Instellingen die in acute liquiditeitsproblemen komen kunnen op basis vanhet in juni 2020 vastgestelde ”afwegingskader verlenen steunmaatregelen als gevolg van Corona” een subsidie aanvragen. We willen met de regeling besturen, betrokkenen, vrijwilligers en bezoekers op verschillende manieren stimuleren en waarderen voor hun waardevolle inzet.

 

Artikel 4:115 Subsidiabele kosten

Subsidiabel zijn de kosten in verband met:

  • -

    het organiseren van activiteiten voor vrijwilligers. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leuke ontspannende activiteit, een leerzame informatieve activiteit of een waarderende activiteit. Alles met als doel vrijwilligers te behouden, te werven en betrokken en enthousiast te blijven;

  • -

    het aanschaffen van materiaal waardoor beter ingespeeld kan worden op de veranderende beperkende (rijks) coronamaatregelen. Bijvoorbeeld een tent waardoor men buitenactiviteiten kan organiseren of de aanschaf van een pinautomaat waardoor het afrekenen van geld eenvoudiger gaat;

  • -

    het organiseren van (heropenings)activiteiten, die de eerder ingetreden gevolgen van de coronacrisis beperken of compenseren en ook zijn gericht zijn op verhoging deelnamegraad van bezoekers.

  • -

    acute liquiditeitsproblemen

Artikel 4:116 Aanvraagprocedure

  • 1.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 7 van de ASV dienen aanvragen te worden ingediend voor 30 april 2022. Deze datum geldt als uiterste datum.

  • 2.

    De aanvraag wordt ingediend met behulp van een daartoe beschikbaar gesteld aanvraagformulier.

  • 3.

    De aanvraag bevat een overzicht of beschrijving van de activiteiten die in het kader van de doelstelling zoals geformuleerd in de artikelen 4:106 en 4:107 worden georganiseerd.

Artikel 4:117 Subsidiehoogte

De subsidiehoogte bedraagt, ook bij een combinatie van activiteiten, maximaal € 3000,-. Verstrekking vindt plaats onder toepassing van artikel 15 van de Algemene subsidieverordening gemeente Groningen 2019.

 

Artikel 4:118 Subsidieplafond

  • 1.

    1. Het subsidieplafond met betrekking tot de kosten uit artikel 4:115 bedraagt € 162.000,-. Voor de kosten die zijn gerelateerd aan liquiditeitsproblemen bedraagt het subsidieplafond € 44.000,-

  • 2.

    Toekenning vindt plaats op basis van volgorde binnenkomst aanvragen.

Artikel 4:119 Bevoegdheid college

Het college kan in bijzondere gevallen afwijken van hetgeen in voorgaande artikelen staat vermeld

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking.

Aldus besloten in de collegevergadering van 8 februari 2022

De burgemeester,

Koen Schuiling

gemeentesecretaris,

Christien Bronda

Naar boven