Niet vaststellen bestemmingsplan ‘Willeskop 77 en 77c’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2022 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Willeskop 77 en 77c’ (NL.IMRO.0335.BPWilleskop77en77c-VG01) niet vast te stellen.

Het door de raad afgewezen bestemmingsplan was opgesteld voor:

  • 1.

    Het toestaan van handel in niet ter plaatse gefokte paarden;

  • 2.

    Het toestaan van activiteiten die aansluiten bij een gebruiksgerichte paardenhouderij (niet zijnde een manege) op Willeskop 77c;

  • 3.

    Het legaliseren van bestaande bouwwerken voor de paardenhouderij op het perceel Willeskop 77c, die zijn opgericht buiten het bouwvlak.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit om het bestemmingsplan ‘Willeskop 77 en 77c’ niet vast te stellen, ligt met bijbehorende stukken vanaf woensdag 23 februari 2022 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort. Het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0335.BPWilleskop77en77c-ON01) is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van 23 februari 2022 tot en met 5 april 2022 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het raadsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven