Gemeente Amstelveen – Voorbereidingsbesluit Flitsbezorgersdiensten

Voorbereidingsbesluit Flitsbezorgersdiensten

 

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 16 februari 2022 een voorbereidingsbesluit Flitsbezorgersdiensten heeft genomen. Besloten is dat een (paraplu)bestemmingsplan wordt voorbereid voor het hele grondgebied van Amstelveen voor het stellen van nadere regels voor flitsbezorgdiensten. Het onderhavige ‘Voorbereidingsbesluit Flitsbezorgersdiensten’ kent de identificatiecode ‘NL.IMRO.0362.VBFlitsbezorg-VG01’.

 

Met het voorbereidingsbesluit wordt bepaald dat voor het gehele grondgebied van Amstelveen verboden is om het gebruik van gronden en/of bouwwerken te wijzigen naar:

- vormen van bedrijfsvoering die blijkens hun reclame-uiting, presentatie, assortiment of bedrijfsvoering zijn te kwalificeren als zogenoemde flitsbezorgdiensten vanuit darkstores. Waarbij darkstores en flitsbezorgdiensten bijzondere vormen van bedrijfsvoering zijn die niet zijn gericht op het klassieke winkelen, in de zin dat mensen ter plaatse komen om producten te vergelijken en uit te kiezen, en worden als volgt gedefinieerd:

  • I.

    flitsbezorgdiensten zijn bezorgdiensten van online bestelde consumentenproducten, met de bedoeling deze binnen zeer korte termijn te bezorgen, bij de besteller;

  • II.

    darkstores zijn overwegend opslagruimtes met consumentenartikelen, veelal dagelijkse goederen, al dan niet met een afhaalloket of afhaalbalie, niet of slechts in zeer beperkte mate toegankelijk voor winkelend publiek.

 

Inwerkingtreding

Het ‘Voorbereidingsbesluit Flitsbezorgersdiensten’ treedt in werking vanaf 19 februari 2022 en heeft een werkingsduur van 1 jaar.

 

Ter inzage

Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende verbeelding (het besluitgebied) is per 19 februari 2022 in te zien.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode: NL.IMRO.0362.VBFlitsbezorg-VG01;

via de gemeentelijke website http://ro0362.ropubliceer.nl;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; waarbij wordt opgemerkt dat (in verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus) er voor inzage eerst telefonisch een afspraak dient te worden gemaakt via 020-5404911.

 

Bezwaar of beroep

Tegen het besluit kan geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld.

Naar boven