Gemeente Borger-Odoorn, gecoördineerde besluiten bestemmingsplan ‘Buitengebied, Zuideind 39 Drouwenerveen’ en omgevingsvergunning machineberging Zuideind 39 Drouwenerveen

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 27 januari 2022 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Zuideind 39 Drouwenerveen’ met planidentificatie NL.IMRO.1681.00BP0071-VG01 ongewijzigd vastgesteld.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders hebben op 15 februari 2022 de omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een machineberging op het perceel Zuideind 39 Drouwenerveen (kenmerk 34213-2020)

Inhoud bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een loonbedrijf aan het Zuideind 39 in Drouwenerveen. De omgevingsvergunning voorziet in het realiseren van een machineberging op het perceel Zuideind 39 Drouwenerveen.

Coördinatieregeling

Op 18 maart 2021 heeft de gemeenteraad ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling voor het perceel. De coördinatieregeling maakte het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. De gecoördineerde besluiten inclusief bijlagen doorlopen daarom gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

Besluiten inzien

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning liggen van donderdag 24 februari 2022 tot en met woensdag 6 april 2022 ter inzage. Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1681.00BP0071-VG01 of in het Klantcontactcentrum. De omgevingsvergunning is alleen in te zien in het Klantcontactcentrum.

Beroepschrift

Op grond van artikel 8.3 Wro kan tegen de hiervoor vermelde besluiten in eenmaal in beroep worden gegaan bij de Raad van State. U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Binnen de hierboven genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven