Ontwerpbestemmingsplan “Arnhemsestraat 50, Brummen”, Het Beeldkwaliteitsplan Arhemsestraat 50, Brummen” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder ‘Arnhemsestraat ong.’ gemeente Brummen

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van donderdag 17 februari 2022 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Arnhemsestraat 50, Brummen”, NL.IMRO.0213.BPBRKOM100025-on01, het Beeldkwaliteitsplan Arnhemsestraat 50, Brummen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ‘Arnhemsestraat ong.’ ter inzage ligt.

 

O ntwerpbestemmingsplan Arnhemsestraat 50, Brummen

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het huidige Aldi terrein gelegen aan de Arnhemsestraat 50 te Brummen. Het plan maakt het mogelijk 12 appartementen verdeeld over twee woongebouwen op te richten met aan de overzijde van de Cromhoutstraat een daarbij behorend parkeerterrein.

 

Beeldkwaliteitsplan

Het college heeft in haar besluit ook een beeldkwaliteitsplan voor deze ontwikkeling vastgesteld. Dit beeldkwaliteitsplan is een instrument dat ingezet wordt om de nog aan te vragen omgevingsvergunning te toetsen. Het Beeldkwaliteitsplan geeft sturing aan de verschijningsvorm van de bebouwing en de inrichting van het terrein. Het college stelt hiermee kaders met substantiële kwaliteitsverbetering tot gevolg. Bij de uitwerking wordt bovendien aandacht gevraagd voor het realiseren van cultuurhistorisch groen.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor de bouwmogelijkheid van een drietal woningen in het plangebied, op grond van artikel 110a Wet geluidhinder, een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai.

 

I nzage termijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 17 februari 2022 tot en met woensdag 30 maart 2022, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

  •  

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden zijn digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure). Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBRKOM100025-on01

 

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/NL.IMRO.0213.BPBRKOM100025-/NL.IMRO.0213.BPBRKOM100025-on01

 

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en/of het ontwerp hogere waarde besluit bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 5, 6970 AA te Brummen).

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. (Matthijs) Harkema, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 507 of per e-mail op m.harkema@brummen.nl.

 

Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

Naar boven