Besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld tot wijziging van het Besluit tot aanwijzing van het verbod om (brom)fietsen te plaatsen, zijnde Bijlage Q bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld;

 

gelet op artikel 5:12 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Barneveld;

besluit:

 

het Besluit tot aanwijzing van het verbod om (brom)fietsen te plaatsen, zijnde Bijlage Q bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, te wijzigen:

Artikel I Wijziging van het Besluit

A.

Er wordt een aanhef toegevoegd na het opschrift van de genoemde bijlage, luidende:

 

Op grond van artikel 5:21 van de Verordening is het college bevoegd om in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente plaatsen aan te wijzen, waar het ter voorkoming of opheffing van overlast of ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid verboden is om (brom)fietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan. In dit besluit worden dergelijke plaatsen aangewezen.

 

B.

De kaart met het onderschrift “A: Aangewezen gebied rondom gebied Barneveld-Centrum” wordt vervangen door de volgende kaart:

 

C.

Het onderschrift “C: Aangewezen gebied rond station Barneveld-Noord” wordt vervangen door: “C: Aangewezen gebied rondom station Barneveld-Zuid”.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 1 maart 2022.

 

Aldus vastgesteld op 8 februari 2022,

Burgemeester en wethouders voornoemd,

W. Wieringa

secretaris

J.J. Luteijn,

burgemeester

Naar boven