Vierde wijziging Uitvoeringsbesluit inzamelmiddel

Het college van de gemeente Papendrecht,

 

Gelezen het voorstel van 1 februari 2022, kenmerk 2022-0007274,

 

Overwegende dat

  • de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen via een afvalbrengstation niet meer gebeurt door de gemeente Papendrecht maar door NV HVC;

  • het uitvoeringsbesluit enkele omissies bevat die aangepast dienen te worden, zodat het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen correct plaats vindt;

 

Gelet op

  • artikel 160 Gemeentewet

  • artikelen 4 en 10 Afvalstoffenverordening 2010

 

Besluit vast te stellen:

 

Vierde wijziging Uitvoeringsbesluit inzamelmiddel.

 

 

Artikel 1

Het uitvoeringsbesluit wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    in artikel I, sub 3 wordt:

    In aanvulling op het eerste en tweede lid geldt dat per huishouden één inzamelmiddel beschikbaar gesteld voor groente-, fruit en tuinafval, één inzamelmiddel voor papier/karton en één inzamelmiddel voor huishoudelijk restafval.

  • B.

    in artikel I, sub 15 wordt:

    In aanvulling op het veertiende lid geldt dat het, naast de inzameling bij en nabij percelen, ook toegestaan is de huishoudelijke afvalstoffen c, d, e, f, g, j en l, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, Afvalstoffenverordening 2010, ter inzameling op het afvalbrengstation aan te bieden. Dit betreft huishoudelijke afvalstoffen verpakkingsglas, oud papier en karton, kunststof verpakkingen, textiel, elektrische en elektronische apparatuur, grof tuinafval en grof huishoudelijk afval.

  • C.

    in artikel III, sub 2 wordt:

    Het gewicht van een inzamelmiddel mag niet meer zijn dan 50 kilo.

  • D.

    In artikel III, sub 6 wordt:

    Wanneer inzamelmiddelen vol zijn, dient het afval bewaard te worden totdat de voorziening geleegd is.

  • E.

    In artikel III, sub 7 wordt:

    Wanneer inzamelvoorzieningen vol zijn, dient het afval bewaard te worden totdat de voorziening geleegd is danwel kan gebruik gemaakt worden van de eerst volgende inzamelvoorziening voor de betreffende afvalstroom.

  • F.

    In artikel III, sub 10 wordt:

    Grof huishoudelijk afval, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub I Afvalstoffenverordening 2010, dient op de met de inzameldienst, als bedoeld in artikel 2, eerste lid Afvalstoffenverordening 2010, afgesproken plek aangeboden te worden. De afspraak met de inzameldienst dient digitaal (via de website inzameldienst) te worden gemaakt. Dit afval moet zoveel mogelijk in één of meer bundels samengedrukt en –gebonden worden aangeboden waarbij de bundel niet meer langer mag zijn dan 1,5 meter, niet breder dan 0,5 meter, geen grotere inhoud hebben dan 1 m3 en niet zwaarder wegen dan 50 kilo, behoudens meubilair (tafels, banken, kasten, bedden). Voor het ophalen van grof huishoudelijk afval is het betalen van een vergoeding per keer verplicht.

  • G.

    In artikel III, sub 16 wordt:

    Autobanden, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub p Afvalstoffenverordening 2010, mogen gratis ter inzameling worden aangeboden op het afvalbrengstation.

  • H.

    In artikel III, sub 17 wordt:

    Asbest en asbesthoudend afval, als bedoeld in artikel 3, eerste lid, sub k Afvalstoffenverordening 2010, dient bij het ter inzameling aanbieden op het afvalbrengstation verpakt te zijn in doorzichtig plastic. Deze asbestverpakking wordt gratis verstrekt bij het afvalbrengstation.

 

Artikel 2

Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na bekendmaking.

 

Artikel 3

Dit uitvoeringsbesluit wordt aangehaald als vierde wijziging Uitvoeringsbesluit inzamelmiddel.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 1 februari 2022,

de secretaris, de waarnemend burgemeester,

 

J.M. Ansems, MSc mr. drs. A.M.M. Jetten

Naar boven