gemeente Brummen - Vastgesteld bestemmingsplan “Dovenkampweg 3, 5 en 10 te Empe"

Donderdag 15 december 2022 heeft de gemeenteraad van de gemeente Brummen het bestemmingsplan “Dovenkampweg 3, 5 en 10” te Empe” gewijzigd vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied 2008” van de gemeente Brummen en ziet toe op het bestemmen van de neventak van het akkerbouwbedrijf, een sloop- en grondverzetbedrijf. De totale omvang van toegestane bebouwing bedraagt daarbij 2450 m², waarbij alle opslag binnen de bebouwing wordt gesitueerd. Daarnaast wordt de bestaande bedrijfswoning Dovenkampweg 5 wegbestemd en verplaatst naar een locatie ten zuiden van de Dovenkampweg 10. Dit betreft een uitvoering van een regeling voor woningen onder hoogspanningsleidingen van het Rijk. Het bedrijf en de nieuwe burgerwoning worden landschappelijk ingepast.

 

Bij de vaststelling is de dubbelbestemming ‘Leiding – Hoogspanningsleiding’ enkele meters opgeschoven. Daarnaast is de vergunningplicht voor bouwwerken en voor werken en werkzaamheden in afstemming met Tennet aangepast op de meest recente inzichten. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt het bouwvlak aan de zuidzijde verkleind en aan de achterzijde circa 10 meter vergroot. De nieuwe bouwkavel ten zuiden van Dovenkampweg nummer 10 is aan de noordzijde verkleind.

Inzagetermijn

Analoog

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt vanaf zaterdag 31 december 2022 tot en met vrijdag 10 februari 2023, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700080-va01

Beroep vastgesteld bestemmingsplan

Vanaf zaterdag 31 december 2022 tot en met vrijdag 10 februari 2023 kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van Sta-te, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Nooteboom, via telefoonnummer (0575) 568 562 of per mail via r.nooteboom@brummen.nl.

 

Naar boven