Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht locatie Zaandriehoek

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Wormerland op 20 december 2022 heeft besloten om op grond van artikel 4, eerste lid van de Wvg percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Locatie

Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Wormer, sectie F, nummer 6287 en nummer 6288 ontstaan uit het perceel Gemeente Wormer, sectie F, nummer 4810. De gronden maken onderdeel uit van het gebied Zaandriehoek en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale kaart. In de Omgevingsvisie Wormerland is aan deze gronden een, nader uit te werken, niet-agrarische bestemming toegedacht, namelijk wonen in meest brede zin.

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad van 20 december 2022 treedt één dag na deze publicatie in werking. Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die tijd een bestemmingsplan (of inpassingsplan) is vastgesteld (artikel 9, lid 2, Wvg).

Ter inzage

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 30 december 2022 voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis Wormerland, Koetserstraat 3 Wormer voor een periode van zes weken.

Voor het inzien van de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 075-651 2100.

Kennisgeving

De eigenaar van het perceel ontvangt één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Gevolgen

Met het raadsbesluit is de aanwijzing waartoe de burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 11 oktober 2022 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd. Nadat het raadsbesluit in werking in werking is getreden, moeten de eigenaren en de eventuele beperkt gerechtigden tot de aangewezen gronden, wanneer zij hun (recht op het) eigendom willen overdragen, dit eerst aan de gemeente Wormerland te koop aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan.

Bezwaar, voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking van het raadsbesluit van 20 december 2022, tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te zijn gericht aan de raad van de gemeente Wormerland en, onder vermelding van zaaknummer 861229, te worden verzonden naar het adres Koetserstraat 3, 1531 NX te Wormer.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te worden en vermeldt tenminste naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Sector bestuursrecht, locatie Haarlem (postbus 1621, 2003 BR Haarlem).

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Wormerland als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Wormerland, 23 december 2022

Naar boven