Besluit op aanmeldnotitie Besluit milieueffectrapportage aan Bos en Broek 2 te Koningsbosch

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren maken bekend dat zij op 5 januari 2021, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Wm), hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de veehouderij gelegen aan

  • Bos en Broek 2 te Koningsbosch;

geen milieueffectrapport (MER) behoeft te worden opgesteld. Het betreft een voornemen voor het omzetten van de diercategorie zeugen naar opfokzeugen.

De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r.-aanmeldnotitie met bijbehorende documenten geeft geen aanleiding tot de conclusie dat er vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen, een milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Op basis van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is deze voorbereiding een voorbereidingsbesluit waartegen geen bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat het desbetreffende besluit los van het voor te bereiden besluit een belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Echt-Susteren, 29 december 2022

Naar boven