Bekendmaking Ontwerpwijzigingsplan ‘Berkhout – Westeinde 310A’

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken, op grond van artikel 3.6 eerste lid onder a van de Wet ruimtelijke ordening bekend voornemens te zijn om het agrarisch bouwvlak ter plaatse van het perceel Westeinde 310A te Berkhout uit te breiden met een gedeelte agrarisch bouwvlak met de functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – waterbassin’.

Eerder (vanaf 6 september 2019) heeft het wijzigingsplan ‘NL.IMRO.1598.Westeinde310a-on01’ in ontwerp ter inzage gelegen. Dit wijzigingsplan omvatte ook een wijziging op het perceel Westeinde 321. Daar dit perceel niet langer onderdeel uitmaakt van deze besluitvorming is het wijzigingsplan dusdanig gewijzigd dat we een nieuw ontwerp van het wijzigingsplan ter inzage gaan leggen. De indiener van de zienswijze op voorgenoemd wijzigingsplan is in kennis gesteld van deze gang van zaken en ontvangt ook deze kennisgeving.

Met dit wijzigingsplan geven wij toepassing aan onze wijzigingsbevoegdheid tot het vergroten van agrarische bebouwingsvlakken tot maximaal 2 hectare. Binnen de functieaanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – waterbassin’ mogen de gronden slechts gebruikt en bebouwd worden ten gunste van waterbassins ten behoeve van de uitvoering van het volwaardig en grondgebonden agrarisch bedrijf ter plaatse. De voorgenomen wijziging is op grond van artikel 3.7.1 van de regels van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’, met inachtneming van de regels van het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Landelijk Gebied’ en het bestemmingsplan ‘Parkeren’. Wij zijn voornemens te stellen dat de wijziging in overeenstemming is met de betreffende voorwaarden.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf 29 december 2022 tot en met 9 februari 2023 (6 weken) ter inzage. Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1598.WPLGWesteinde310a-on02. Wilt u het ontwerpplan inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van het team Beleid (0229-548 400) voor het maken van een afspraak.

Zienswijzen

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerpwijzigingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van b en w van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Bestuur, team Beleid, tel. 0229-548400. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het betreffende ontwerpplan de zienswijze betrekking heeft. Het indienen van zienswijzen per e-mail is niet mogelijk.

 

Naar boven