Aankondiging openbare verkoop perceel gelegen aan de Baarsjesweg te Vijfhuizen

Omschrijving

De gemeente Haarlemmermeer is voornemens een deel van het perceel grond (zie Bijlage 1 met tekening) gelegen aan de Baarsjesweg ter hoogte van nummer 3 te Vijfhuizen, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie B, perceelnummer 4551 (gedeeltelijk) via openbare verkoop op de markt te zetten. Dit perceel heeft in het bestemmingsplan Vijfhuizen 2010 de bestemming Maatschappelijk.

Doel van de openbare verkoop is om de gemeentegrond in gebruik te laten nemen door de eerstelijnszorg ten behoeve van in ieder geval inwoners van Vijfhuizen, Nieuwebrug en de wijk Wickevoort in Cruquius. Het streven volgens Beleidskader voor het sociaal domein 2019-2023, `Koersvast steeds beter’ is om te komen tot meer samenwerking in de wijk. Huisartsen hebben hierin een belangrijke rol. Omdat er momenteel voor Vijfhuizen en omstreken een schaarste aan huisartsen is wil de gemeente Haarlemmermeer dit perceel grond openbaar verkopen.

Minimumeisen

  • U bent huisarts met een afgeronde studie geneeskunde en heeft de specialisatie huisarts afgerond. Daarnaast bent u geregistreerd in het BIG register;

  • U gaat op dit perceel een huisartsenpraktijk realiseren;

  • De minimale grondprijs is 225 euro per m².

Voorwaarden

  • Op de verkoop van het perceel zijn de Algemene verkoopvoorwaarden onroerende zaken gemeente Haarlemmermeer 2019 van toepassing (Bijlage 2)

Communicatie

Contactpersoon is Gerard Braam, telefoonnummer: 023-567 4109 of 06-8102 0889.

Indien u vragen heeft kunt u deze uiterlijk 1 februari 2023 om 12.00 uur per e-mail sturen naar gerard.braam@haarlemmermeer.nl

Indien het vragen zijn die relevant zijn voor alle gegadigden, dan zal de gemeente een gewijzigde aankondiging publiceren.

Inschrijving

Geïnteresseerden dienen uiterlijk op 2 maart 2023 om 12.00 uur per e-mail hun bod in te dienen bij de gemeente Haarlemmermeer via: genr-secretariaat@haarlemmermeer.nl 

Bepalend is de datum en tijdstip van ontvangst van de email in de gemeentelijke systemen. Biedingen die ná de reactietermijn worden ontvangen, komen niet voor gunning in aanmerking.

Uw inschrijving dient ten minste te bestaan uit het volgende:

  • Inschrijfformulier ingevuld en ondertekend (Bijlage 3);

  • Bewijs inschrijving BIG-register.

Beoordeling en gunning

Het gunningcriterium voor deze openbare verkoop is, indien wordt voldaan aan alle minimale eisen: het hoogste bod. Het hoogste bod betreft dan de koopsom voor de grond, in Euro’s excl. btw.

In geval er sprake is van een gelijke hoogste bieding vindt loting plaats (door een notaris).

De gunningsbeslissing zal via e-mail aan u worden gecommuniceerd.

Indien een inschrijver zich niet kan verenigen met de gunningsbeslissing van de gemeente kunt u bezwaar maken door binnen 20 kalenderdagen na de dag van verzending van de mededeling van de gunningsbeslissing een kort geding aanhangig te maken bij de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem. Tevens verzoeken wij u per mail de contactpersoon van gemeente Haarlemmermeer hierover te informeren.

Deze termijn is een vervaltermijn. Dat wil zeggen dat indien een inschrijver niet binnen deze termijn daadwerkelijk een kort geding aanhangig heeft gemaakt, de betreffende inschrijver geen bezwaar meer kan maken met betrekking tot het besluit.

Vervolgstappen

Met de aspirant koper (winnende partij) zal een reserveringsovereenkomst worden gesloten. Tijdens de looptijd van deze reservering, zal het plan uitgewerkt moeten worden tot een definitief ontwerp. Daarna zal de koopovereenkomst getekend worden.

Naar boven