Wijzigingsbesluit Beleidsregels eenmalige energietoeslag en extra ondersteuning energiekosten gemeente Heumen 2022

 

Burgemeester en wethouders van Heumen;

 

overwegende dat;

Het college de doelgroep voor de eenmalige energietoeslag en extra ondersteuning energiekosten wil uitbreiden naar zelfstandig ondernemers met een toekenningsbeschikking Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO 5) én op aanvraagdatum woonachting zijn in onze gemeente;

gelet op Titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 35 van de Participatiewet;

 

Besluit

 

De Beleidsregels Eenmalige energietoeslag en extra ondersteuning energiekosten gemeente Heumen 2022 als volgt te wijzigen:

 

Artikel I

Bij artikel 3 wordt een vierde lid toegevoegd dat luidt:

“4. De ambtshalve toekenning heeft ook betrekking op huishoudens die volgens de definitie binnen de Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) zelfstandige is én die op grond van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (TOZO 5) een toekenningsbeschikking TOZO 5 heeft ontvangen.”

 

Artikel II

1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad en werkt terug met ingang van 1 juli 2022 en eindigt op 31 december 2022;

2. Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Wijzigingsbesluit Beleidsregels Eenmalige energietoeslag en extra ondersteuning energiekosten gemeente Heumen 2022’.

 

Malden, 20 december 2022

burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen,

Garmt Kolhorn Joerie Minses

Gemeentesecretaris Burgemeester

 

Naar boven