Voornemen tot tijdelijke verhuur van grond Vuurijzer in verband met parkeerruimte

De gemeente Deurne geeft hierbij kennis van haar voornemen tot verhuur van:

een perceel bedrijfsgrond, gelegen aan het Vuurijzer op bedrijventerrein Binderen-Zuid te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie Q, nummers 2073 en 2195 beide gedeeltelijk, tezamen groot circa 10.880 m² (hierna: “de Kavel”).

De beoogde huurder is Ebusco B.V. (hierna: “Ebusco”).

De gemeente Deurne vindt dat Ebusco de enige serieuze gegadigde is voor de verhuur van gemelde grond.

Met deze verhuur wil de gemeente invulling geven aan een goede ruimtelijke ordening (effectief en efficiënt ruimtegebruik), de lokale en regionale economie versterken (groei en behoud van werkgelegenheid en kennis) en tevens een parkeervraagstuk oplossen.

Toelichting

De beschikbare Kavel van ca. 10.880 m2 is grotendeels (namelijk 7.872 m2) gelegen in een milieucategorie 2 zone. Deze milieucategorie, alsmede de overige belemmeringen die de vorm en de bestemmingsplanvoorschriften van de Kavel met zich meebrengen, beperken de mogelijkheden voor een zelfstandige bedrijfsontwikkeling op deze locatie. De Kavel kan daarom als beperkt courant worden aangemerkt.

Ebusco heeft te kennen gegeven de Kavel tijdelijk te willen huren alvorens deze aan te kopen. De Kavel is bedoeld ter uitbreiding om de expansie van haar activiteiten op te vangen. De voorziene uitbreiding van haar bedrijfsactiviteiten is voor Ebusco noodzakelijk om haar bestaande (technologische) voorsprong te kunnen behouden en koploper te blijven op het gebied van de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen. Daarnaast is het voor Ebusco voor de bedrijfsvoering noodzakelijk dat de uitbreidingslocatie is gelegen in de directe nabijheid van haar huidige bedrijfsterrein.

De gemeente zal de grond aan Ebusco gaan leveren zodra er een concreet bouw- en/of inrichtingsplan ligt. Aangezien er een acuut parkeerprobleem speelt, hetgeen ook onveilige situaties oplevert, is het voornemen de Kavel tot de datum van levering eerst te verhuren aan Ebusco zodat de parkeerproblematiek direct opgelost kan worden.

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met deze geplande verhuur aan Ebusco? Dan kunt u binnen 21 kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding procedure starten bij de rechtbank Oost-Brabant. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Deurne. Als u dit niet binnen deze 21 dagen doet kunnen er geen aanspraken meer tegen de gemeente Deurne worden gemaakt over deze voorgenomen verhuur en ziet de gemeente zich bevestigd in de opvatting dat deze verhuur aan gemelde beoogde enige serieuze gegadigde rechtmatig is.

De termijn van 21 dagen is een vervaltermijn. Dit betekent dat indien een serieuze gegadigde binnen deze termijn géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 21 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

Naar boven