Voorgenomen grondverkoop bouwgrond De Ligt IV – Alphen (nb)

De gemeente Alphen Chaam is voornemens om bouwgrond te verkopen aan woonstichting Leystromen. De percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan De Ligt IV en gesitueerd aan en nabij de Eikenlaan te Alphen (nb). Het betreft het perceel, kadastraal bekend gemeente Alphen en Riel, sectie M, nummers 1361 met een oppervlakte van in totaal circa 1.448 m2. Het bestemmingsplan staat op deze percelen woningbouw toe.

De gemeente geeft hiermee uitvoering aan de met Leystromen gemaakte Prestatieafspraken. Ter uitvoering daarvan hebben partijen een koopovereenkomst gesloten en is hierop door het college van burgemeester en wethouders op 6 december 2022 een besluit genomen en wordt deze thans gepubliceerd. Daarbij kan gemotiveerd worden aangegeven dat Leystromen als enige serieuze gegadigde valt aan te merken om dit perceel van de gemeente aan te kopen.

Koper is enige serieuze gegadigde

De gemeente heeft de volgende redenen om de koper als enige serieuze gegadigde aan te merken om dit perceel van de gemeente aan te kopen;

  • -

    volgens gemeentelijk beleid werkt de gemeente bij de realisatie van sociale huurwoningen in beginsel samen met de op grond van de Woningwet toegelaten instelling Leystromen;

  • -

    in de prestatieafspraken is overeengekomen dat Leystromen de sociale huurwoningen in Alphen realiseert.

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend dan wel beroep worden ingesteld in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 3 weken na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan ro-secretariaat@abg.nl t.a.v. Arjan Wierckx, projectleider van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

De termijn van 3 weken geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen gemotiveerd bericht is ontvangen, dan zal de gemeente uitvoering geven aan haar voornemen koopovereenkomst aangaan met Leystromen. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en woonstichting Leystromen zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Naar boven