Kennisgeving Anterieure overeenkomst ten behoeve van woningbouwontwikkeling op de Overtocht 64 te Bodegraven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat op 22 december 2022 een overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en TN Ontwikkeling BV voor de ontwikkeling van woningbouw. Het woningbouwprogramma bestaat uit 25% sociale huurappartementen, 4 comfort koopwoningen met een geheel woonprogramma op de begane grond, 8 koopappartementen in het middeldure en/of dure segment en 9 grondgebonden betaalbare koopwoningen. Tot slot worden er 29 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd die zijn gedifferentieerd in grootte en prijsklasse. TN ontwikkeling BV realiseert in het plangebied 18 extra parkeerplaatsen voor de omliggende omgeving.

 

De anterieure overeenkomst bevat afspraken over onder meer het kostenverhaal, planschade, woningbouwprogramma, doelgroepen, taakverdeling en de eisen waaraan het openbaar gebied en de woningen dienen te voldoen, onder meer gericht op de eisen zoals benoemd in het Convenant Klimaatadaptief bouwen.

 

De overeenkomst doet dienst als anterieure overeenkomst als bedoeld in de artikelen 6.12 en verder van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Inzage en geen bezwaar

 

Conform artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt vanaf 22 december 2022 gedurende zes weken een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Bodegraven. De zakelijke beschrijving weergeeft op hoofdlijnen de inhoud van de overeenkomst. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven