Ontwerp bestemmingsplan Mûntsgroppe 2 en 4 te Rottevalle

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Mûntsgroppe 2 en 4 te Rottevalle vanaf donderdag 22 december 2022 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Doel van het plan

Aan de Mûntsgroppe 2 te Rottevalle (hierna: ‘plangebied’) ligt de bedrijfsbebouwing van een melkveehouderij. De ligboxenstal op de locatie is verouderd. Initiatiefnemers hebben besloten om ca 1.320 m2 bedrijfsgebouw te slopen. Ook de bijbehorende sleufsilo’s en een deel van de erfverharding worden verwijderd. Met de ruimte - voor – ruimteregeling mag een ‘compensatiewoning’ gebouwd worden bij sloop van ten minste 1000 m2 aan landschap ontsierende bebouwing. De bestaande bedrijfswoning met aangebouwde schuur en jongveestal en de nieuw te realiseren woning passen na beëindiging van het bestaande agrarische bedrijf niet binnen de agrarische bestemming. De woning zal een woonbestemming dienen te krijgen. De voormalige bedrijfswoning met aangebouwde schuur zal de bestemming “wonen - woonboerderij” krijgen. Om dit te realiseren is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De bestaande woning met aangebouwde schuur en de jongveestal blijven gehandhaafd.

Bekijken

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage:

 

  • 1.

    Een telefonische afspraak kan gemaakt worden op elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur ;

  • 2.

    Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.BP2022BGB097-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van donderdag 22 september tot en woensdag 1 februari 2023 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten, of door een e-mail te sturen aan: gemeente@smallingerland.nl. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam/handtekening en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze. Voor meer informatie over het bestemmingsplan of het geven van een mondelinge reactie kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Omgeving, telefoonnummer 0512-581234.

OMG/SB

Naar boven