Regeling tot wijziging van de artikelen 50 en 55 van de Subsidieregeling diverse activiteiten gemeente Westland 2021

Toelichting

Het college stelt administratieve eisen aan ontvangers van VVE- en peuteropvang subsidies om inzicht te krijgen in het gerealiseerde aanbod. Om de informatie te kunnen verifiëren en duiden besluit het college tot een verdere specificering van de administratieve eisen in artikel 50 en 55 lid 6 van de Subsidieregeling diverse activiteiten 2021. De aanpassing voorziet in een opsomming van de administratieve eisen en de verplichting tot een per kwartaal terugkerende informatieverstrekking.

 

Besluitvorming

Het college van burgemeester en wethouders van Westland,

gelet op artikel 2 en 10 van de Algemene Subsidieverordening Westland 2016,

besluit vast te stellen de Regeling tot wijziging van de artikelen 50 en 55 van de Subsidieregeling diverse activiteiten gemeente Westland 2021:

Artikel I

De Subsidieregeling diverse activiteiten 2021 wordt als volgt gewijzigd:

A Artikel 50 komt als volgt te luiden:

 

Artikel 50: Administratieve eisen peuteropvang

Naast de verplichtingen op grond van artikel 21 van de ASV Westland 2016, zijn aan de subsidie zoals bedoeld in artikel 44 de volgende verplichtingen verbonden:

  • 1.

    In de administratie van de ontvanger van een subsidie voor peuteropvang moet een scheiding zijn aangebracht tussen de peuteropvang die wordt gefinancierd door de gemeente en ouders en de peuteropvang die wordt gefinancierd op grond van de Wet kinderopvang.

  • 2.

    De aanvrager dient de kwantitatieve gegevens in het door de gemeente beschikbaar gestelde monitoringsysteem te uploaden. Hiervoor levert de aanvrager voor elk kwartaal van het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, per peuter per maand tenminste de volgende informatie aan: betreffend kwartaal, maand, locatie en LRK-nummer; BSN; NAW-gegevens; geboortedatum; inkomen ouders, eerste kind ja/nee, vve-indicatie ja/nee, kinderopvangtoeslag ja/nee, startdatum peuteropvang, (verwachte) einddatum peuteropvang, aantal uren regulier aanbod, aantal uren aanvullend aanbod. Deze gegevens worden aangeleverd voor zowel reeds geplaatste peuters als voor peuters die een reservering voor peuteropvang in de toekomst hebben bij de aanvrager.

B Artikel 55 lid 6 komt als volgt te luiden:

  • 6.

    Artikel 50 van deze subsidieregeling is van overeenkomstige toepassing op de ontvanger van een subsidie voor kindgebonden financiering VVE.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking in het gemeenteblad.

Artikel III

Dit besluit wordt aangehaald als: Wijzigingsregeling artikel 50 van de Subsidieregeling diverse activiteiten gemeente Westland 2021.

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 december 2022,

de secretaris,

A.C. Spindler

de burgemeester,

B.R. Arends

Naar boven