Ontwerpbestemmingsplan “Landgoed ’t Stort, Maarn”.

 

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 23 december 2022 gedurende zes weken (tot en met 2 februari 2023) het ontwerpbestemmingsplan Landgoed ’t Stort Maarn en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.MAAlandgoedtstort-ON01)

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

In het ontwerpbestemmingsplan wordt een functieverandering beoogd ten behoeve van het verhuren van de hondenkennel en het voormalige stationsgebouw als kantoorruimte. Het plan draagt zodoende bij aan de instandhouding van de als (beschermd complex) rijksmonument aangewezen buitenplaats en het voormalige stationsgebouw. Als onderdeel van de restauratie van het stationsgebouw is het voorterrein aan de noordzijde van het gebouw heringericht. Tevens is een nieuwe parkeerplaats aangelegd met bijbehorende nieuwe toegangsweg. De aanleg van een zonneveld en het verplaatsen van de bestaande telecommunicatiemast worden eveneens in dit plan geregeld. Er zal geen exploitatieplan worden vastgesteld, omdat kostenverhaal plaatsvindt via de legesverordening.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen:

- Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

- Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

- Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 26 januari 2023 contact op te nemen met de heer A. Konijnenbelt van het team Omgevingsverzoeken van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Vermeld bij uw zienswijze in het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landgoed ’t Stort Maarn”.

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven