Besluit hogere waarden Wet Geluidshinder omgevingsvergunning ‘Hoflaan 1-1a, Leersum’.

Definitief besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat zij op 16 december 2022 het besluit hogere waarden voor de omgevingsvergunning ‘Hoflaan 1-1a, Leersum’ hebben vastgesteld. Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 23 december 2022 tot en met vrijdag 3 februari 2023 ter inzage.

 

Doel besluit hogere waarden

De omgevingsvergunning voorziet in de realisatie van drie woonblokken bestaande uit in totaal 24 appartementen aan de Hoflaan 1-1a in Leersum. Omdat de aanvraag om omgevingsvergunning niet binnen het geldende bestemmingsplan past en de bouw van geluidsgevoelige bestemmingen mogelijk maakt, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van 21 appartementen, vanwege het wegverkeer op de Rijksstraatweg (N225), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd.

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de appartementen. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld.

 

Inzien stukken

Het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn. De documenten zijn ook beschikbaar via: www.heuvelrug.nl/terinzage. Hier vindt u de digitale koppelingen naar het plan.

 

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen binnen de beroepstermijn, deze is gelijk aan de genoemde termijn, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde besluit hogere waarden. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

Voor meer informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven