Omgevingsvisie Het Hogeland ‘Roemte voor Het Hogeland’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland maken bekend dat de gemeenteraad van Het Hogeland op 16 november 2022 de Omgevingsvisie ‘Roemte voor Het Hogeland’ heeft vastgesteld.

Toelichting

Naar verwachting treedt op 1 juli 2023 de Omgevingswet in werking. In de Omgevingswet worden veel bestaande wetten samengevoegd en worden regels waar mogelijk vereenvoudigd. De Omgevingswet geeft meer ruimte voor maatwerk en voor ideeën uit de samenleving.

In de Omgevingswet is vastgelegd dat elke gemeente een Omgevingsvisie vaststelt. Deze Omgevingsvisie geeft op hoofdlijnen aan wat de waarden van onze gemeente zijn en welke ruimtelijke ambities we hebben voor de toekomst. In de Omgevingsvisie worden de ambities vervolgens vertaald naar een koers per gebied. Daarbij wordt bewust verschil gemaakt in de gemeente, juist omdat ons gebied zo verschilt: in landschap, maar ook in de ontwikkelingen die er zijn.

Vaststelling

Van 9 juni tot 21 juli 2022 heeft de Omgevingsvisie ter inzage gelegen. De zienswijzen en ambtelijke aanvullingen hebben geleid tot een aangescherpte Omgevingsvisie. De gemeenteraad heeft deze aangescherpte Omgevingsvisie op 16 november 2022 vastgesteld.

Bekijken

U kunt de Omgevingsvisie ‘Roemte voor Het Hogeland’ op verschillende manieren belijken. De omgevingsvisie wordt gepubliceerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met als plannummer: NL.IMRO.1966.OVHHL2022-VS01.

De belangrijkste onderdelen van de Omgevingsvisie kunt u ook lezen op de website van de gemeente: www.hethogeland.nl/omgevingsvisie.

Reageren

U kunt geen bezwaar indienen of beroep instellen tegen het besluit om de Omgevingsvisie vast te stellen.

Mocht u vragen hebben over de Omgevingsvisie ‘Roemte voor Het Hogeland’ dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U vindt hieronder onze contactgegevens.

Telefoon: 088-345 88 88

E-mail: gemeente@hethogeland.nl

 

Naar boven