Besluitenlijst college 13 december 2022 gemeente Oisterwijk

 

Het college heeft in de vergadering van 13 december 2022 de volgende besluiten genomen:

Vaststelling bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte 't Stokske Moergestel

Het college heeft besloten de raad voor te stellen om het bestemmingsplan “Ruimte voor Ruimte ‘t Stokske Moergestel” en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van drie ruimte-voorruimtewoningen.

 

Aansluitverordening riolering 2022

Het college heeft besloten de aansluitverordening riolering 2022 als vervanging van de aansluitverordening riolering 2018 aan de raad voor te leggen ter vaststelling.

 

Plan van aanpak verduurzaming gemeentelijk vastgoed en aanvraag investeringskrediet zonnepanelen en monitoringssysteem

Het college heeft besloten het plan van aanpak verduurzaming gemeentelijk vastgoed en het overzicht te verduurzamen vastgoed vast te stellen en de raad voor te stellen om een investeringskrediet vast te stellen ten behoeve van de installatie van zonnepanelen en een monitoringssysteem

 

Beschikbaar stellen incidenteel exploitatiebudget voor tijdelijke uitbreiding van basisschool Klim-Op in MFA de Sprankel in Haaren

Het college heeft besloten om een incidenteel exploitatiebudget beschikbaar te stellen ten behoeve van de spoedaanvraag voor tijdelijke uitbreiding van basisschool de Klim-Op in Haaren.

 

Startnotitie kerkenvisie

Het college heeft ingestemd met de startnotitie kerkenvisie en heeft besloten de gemeenteraad hierover te informeren via een raadsinformatiebrief. In de startnotitie worden op hoofdlijnen de uitgangspunten, rollen en planning benoemd om te komen tot de kerkenvisie, waarbij waarde status, en potentie van het religieus erfgoed in beeld wordt gebracht.

 

Beantwoording art. 42 vragen CDA parkeren grote voertuigen in de kom

Het college heeft de beantwoording vastgesteld op de vragen die het CDA heeft gesteld betreffende het parkeren van grote voertuigen in de kom

 

Verordening Starterslening 2021 aangepast i.v.m. loskoppelen van de relatie tussen betaalbaarheid en de NHG gren

Het college heeft ingestemd om de raad voor te stellen de Verordening Startersregeling gemeente Oisterwijk te wijzigen en de maximale koop/aanneemsom voor het aanvragen van een starterslening op € 355.000 te zetten en daarmee aan te sluiten bij de landelijke grens van betaalbaarheid (en niet meer bij de NHG – grens). Ook voor andere beleidsdocumenten geldt dat voor de hoogte van de term betaalbaarheid verwezen wordt naar de landelijke afspraken die hierover gemaakt zijn.

 

Instemmen met procesafspraken KC de Pannenschuur

Het college heeft besloten in te stemmen met de procesafspraken inzake de realisering van Kindcentrum de Pannenschuur.

 

Beantwoording art. 42 vragen CDA verkeersongevallen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld op de vragen die het CDA heeft gesteld betreffende verkeersongevallen.

 

 

Naar boven