Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan ‘Tabakshof 1-5 in Montfoort’.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken bekend dat zij op 12 december 2022 het besluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Tabakshof 1-5 in Montfoort’ hebben vastgesteld. Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen van woensdag 21 december 2022 tot en met woensdag 1 februari 2023 ter inzage.

Doel besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een appartementengebouw met acht appartementen aan de Tabakshof 1-5 in Montfoort. Omdat binnen het bestemmingsplan nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van het appartementengebouw, vanwege het wegverkeer op de Provincialeweg (N228), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van het appartementengebouw. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld.

Inzien stukken

Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn op werkdagen inzien bij de publieksbalie van het Huis van Montfoort (stadskantoor), Kasteelplein 5 te Montfoort.

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen binnen de beroepstermijn, deze is gelijk aan de genoemde termijn, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde besluit hogere waarden. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's‑Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreden besluit

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

Naar boven