Wijziging Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Leidschendam-Voorburg 2015

De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg,

gelezen het voorstel van het college d.d. 13 september 2022 (2562);

gelet op de artikelen 121 en 149 van de Gemeentewet;

gezien het advies van de Adviesraad Sociaal Domein L-V;

b e s l u i t:

 

1. [……………..]

2. De wijziging van artikel 9 van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Leidschendam-Voorburg 2015 conform de bijlage bij dit besluit vast te stellen.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg van 6 december 2022.

de griffier, de voorzitter,

A.G. Joosten, J.G. Bijl

Bijlage

 

Bijlage

Was-wordt lijst bij het raadsbesluit tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Leidschendam-Voorburg 2015

 

A

Artikel 9 wordt gewijzigd als volgt:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 9 Gedragingen Participatiewet

Gedragingen van belanghebbenden waardoor een verplichting op grond van artikel 9, 9a of 55 van de Participatiewet niet of onvoldoende is nagekomen, worden onderscheiden in de volgende categorieën:

 

1. Eerste categorie:

a. het zich niet of niet tijdig laten registreren als werkzoekende bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersvoorzieningen of het niet tijdig laten verlengen van de registratie.

Artikel 9 Gedragingen Participatiewet

Gedragingen van belanghebbenden waardoor een verplichting op grond van artikel 9, 9a, 55 of 56a van de Participatiewet niet of onvoldoende is nagekomen, worden onderscheiden in de volgende categorieën:

 

1. Eerste categorie:

a. het zich niet of niet tijdig laten registreren als werkzoekende bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersvoorzieningen of het niet tijdig laten verlengen van de registratie;

b. het niet nakomen van de in artikel 56a, tweede lid, van de Participatiewet neergelegde verplichting om gedurende een periode van zes maanden, gerekend vanaf de dag waarop het recht op bijstand ontstaat, mee te werken aan het door het college in naam van de belanghebbende verrichten van betalingen uit de toegekende bijstand van huur, gas, water en stroom en de verplichte zorgverzekering.

 

Naar boven