Coördinatiebesluit tbv de realisatie van 52 flexwoningen Stromenweg/ ‘t Zwin te Middelburg voor een periode van 15 jaar

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende stukken voor iedereen ter inzage worden gelegd:

de omgevingsvergunning en bijbehorende stukken voor het realiseren van 52 flexwoningen ’t Zwin te Middelburg voor een periode van 15 jaar;

de definitieve verklaring van geen bedenkingen;

het besluit hogere grenswaarde.

Verklaring van geen bedenkingen

De gemeenteraad heeft op 15 december 2022 een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven voor het realiseren van 52 flexwoningen ’t Zwin te Middelburg voor een periode van 15 jaar. Met een verklaring van geen bedenkingen kan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onder 3◦ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), afgeweken worden van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning worden verleend.

In houd plan

De vergunningaanvraag betreft het realiseren van 52 flexwoningen voor de huisvesting van spoedzoekers en statushouders aan de Stromenweg/’t Zwin te Middelburg. ( adressen Het Zwin 5-1 t/m 5-5, Het Zwin 5-15 t/m 5-25, Het Zwin 5-35 t/m 5-39 en Het Zwin 7-1 t/m 7-40) voor een periode van 15 jaar. Deze realisatie past niet in het huidige bestemmingsplan Stromenwijk. Gebleken is dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De gemeente heeft afgeweken van het bestemmingsplan Stromenwijk en een omgevingsvergunning verleend voor het plan.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning d.d. 16 december 2022 (kenmerk nr. D364724 ) voor het realiseren van 52 flexwoningen voor een periode van 15 jaar.

Besluit hogere grenswaarde

Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken bekend dat zij ten behoeve van de omgevingsvergunning voor het plaatsen van 52 flexwoningen een hogere grenswaarde van 54 dB ten gevolge van wegverkeerslawaai vaststellen op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken, de verklaring van geen bedenkingen en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 22 december 2022 tot en met woensdag 1 februari 2023, gedurende 6 weken, voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg.

Instellen van beroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor -belanghebbenden- niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van de ontwerpbesluiten hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl.

 

Middelburg 21 december 2022

Naar boven