Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan ‘Buitengebied, Hulsbeek 1, Blauwstraat 7B en 8, Walsert 13’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het wijzigingsplan ‘Buitengebied, Hulsbeek 1, Blauwstraat 7B en 8, Walsert 13’. Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de Nota van zienswijzen en wijzigingen ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied, Hulsbeek 1, Blauwstraat 7B en 8, Walsert 13’ behorende bij ons vaststellingsbesluit.

  • 2.

    Voor de in het veegplan opgenomen ontwikkelingen is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat er een anterieure overeenkomst is opgesteld voor het verhaal van de kosten. Het verhaal van de kosten is daarmee anderszins verzekerd. 

Waar ligt het plangebied?

Het wijzigingsplan heeft betrekking op drie locaties (veegplan). De respectievelijke plangebieden liggen in het buitengebied van Wanroij, Oploo en Rijkevoort-De Walsert en omvatten de percelen die respectievelijk plaatselijk bekend zijn als Hulsbeek 1, Blauwstraat 7B en 8 en Walsert 13.

Wat is de inhoud van het plan?

Het wijzigingsplan maakt voor de drie locaties respectievelijk het volgende planologisch mogelijk:

  • Hulsbeek 1 Wanroij:

     

  • de agrarische bestemming van de voormalige melkrundveehouderij wordt omgezet naar een woonbestemming waarbij tevens overtollige bebouwing wordt gesloopt. Een deel van de gesloopte vierkante meters mag herbouwd worden als bijgebouw op de overige twee planlocaties.

  • Blauwstraat 7B en 8 Oploo:

     

  • het creëren van een mogelijkheid tot realisering van 186 m² extra bijbehorende bouwwerken ten behoeve van een mantelzorgwoning op nummer 7B en beperkte vergroting van de woonbestemming. Op nummer 8 wordt een kleinschalig aannemersbedrijf als bedrijf aan huis toegestaan.

  • Walsert 13 Rijkevoort-De Walsert:

     

  • het toestaan van een klein aantal extra vierkante meters aan bijbehorende bouwwerken waarbij die extra meters en al toegestane vierkante meters worden ingezet voor realisering van een kleinschalig kampeerterrein voor maximaal 25 kampeermiddelen en 80 m² aan ondersteunende voorzieningen (ontmoetingsruimte/toiletgebouw).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het wijzigingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage met ingang van woensdag 21 december 2022 tot en met dinsdag 31 januari 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam ‘Buitengebied, Hulsbeek 1, Blauwstraat 7B en 8, Walsert 13’ of op plannummer NL.IMRO.1982.WPBuHulsBlauwWals-VA01. Het wijzigingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien in het gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het wijzigingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het wijzigingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

U kunt tot en met woensdag 1 februari 2023 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het wijzigingsplan treedt in werking op donderdag 2 februari 2023, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 20 december 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven