Vaststelling bestemmingsplan ‘Van Lier Park’ te Loon op Zand

Op 15 december 2022 stelde de gemeenteraad van Loon op Zand het bestemmingsplan ‘Van Lier Park’ gewijzigd vast. Het bestemmingsplan voorziet in de transformatie van de voormalige (leder)fabriekslocatie van Van Lier, aan de zuidwestzijde van de bestaande kern van Loon op Zand, tot woongebied. In dit gebied komen in totaal 94 nieuwe woningen. Daarnaast nemen we de agrarische bedrijfslocatie aan de Klokkenlaan 30-32 mee in het bestemmingsplan en zetten we deze agrarische bestemming om naar wonen.

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen gegeven. Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen aangepast:

Aanpassingen bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende aanpassingen aangebracht:

  • 1.

    In de regels zijn artikelen 8.1.1. sub 1 en artikelen 8.1.2. aangevuld. De vereiste landschappelijke inpassing vindt namelijk plaats binnen de bestemming ‘Groen’. Aanvullend wordt ook ter plaatse van de aanduiding ‘landschap’ voorzien in (extra) landschappelijke inpassing.

  • 2.

    De bestemming ‘Groen’ is aangepast waarbij geen bouwwerken, op de geluidafschermende voorziening na, worden toegestaan. Daarnaast is de bestemmingsomschrijving toegespitst op het beoogde gebruik als landschappelijke inpassing.

  • 3.

    Het aanvullende verkeersonderzoek is toevoegen als bijlage bij de toelichting.

  • 4.

    In de regels is aan artikel 6.2.2. onder d toegevoegd dat ter plaatse van de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – afwijkende maatvoering’ voor maximaal 1/3 van het hele hoofdgebouw de bouwhoogte niet meer mag bedragen dan 14,0 m.

  • 5.

    In de regels is aan artikel 6.2.2. onder c toegevoegd dat ‘met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 2’ de maximum goothoogte buiten beschouwing blijft. De genoemde aanduiding wordt ook op de verbeelding opgenomen en is op vier locaties toegevoegd.

  • 6.

    De maximum bouwhoogte van 11,0 m wordt op de verbeelding toegevoegd voor beide gebouwen aangezien deze in het ontwerpbestemmingsplan per abuis is verwijderd uit de digitale versie.

  • 7.

    De bestemming ‘Maatschappelijk’ wordt, voor het achterste gedeelte voor het perceel aan de Bergstraat 2, toegevoegd aan de regels en de verbeelding.

Inzage bestemmingsplan

Inzage

Je kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. Je kunt dit doen tijds de beroepstermijn van donderdag 22 december 2022 tot en met woensdag 1 februari 2023. Bekijk het plan via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0809.BPVanLierPark-VA01.

Mocht je nog vragen hebben, maak dan een afspraak via telefoonnummer 0416-289111

Reageren op het bestemmingsplan

Beroep 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan door belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage Iegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

- de naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van het beroep.

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Voor degenen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan is het mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het bestemmingsplan wordt opgeschort als binnen de beroepstermijn een verzoek wordt ingediend totdat op het verzoek is beslist. Het bestemmingsplan treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking als binnen de beroepstermijn geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie neem dan contact op met de heer M. Prins van de afdeling Ruimtelijke Ontwik- keling. Hij is bereikbaar op maandag t/m donderdag via tel.nr. 0416-289049 of per e-mail: m.prins@loonopzand.nl. Neem bij zijn afwezigheid contact op met de receptie en laat een terugbelbericht achter.

 

Naar boven