Bekendmaking besluiten gemeentelijke coördinatieregeling: bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en omgevingsvergunning (inclusief VVGB) Zevenhont Zuid Genemuiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft op 8 december 2022 besloten het bestemmingsplan Zevenhont Zuid (en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan) gewijzigd vast te stellen. De gemeenteraad heeft besloten voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vervolgens op 13 december 2022 de omgevingsvergunning voor de realisatie van een tapijtfabriek verleend.

De ontwikkeling omvat naast de realisatie van een tapijtfabriek, een robuuste groene landschappelijke inpassing, de aanleg van een rotonde, de realisatie van een tijdelijk zonneveld en een fietsverbinding met de Cellemuiden.

Coördinatieregeling

Op 16 september 2021 heeft de gemeenteraad besloten ten aanzien van onderhavige ontwikkeling de coordinatieregeling toe te passen. Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) worden de volgende besluiten met ingang van 15 december 2022 gedurende zes weken gelijktijdig ter inzage gelegd:

- het bestemmingsplan ‘Zevenhont Zuid’;

- het beeldkwaliteitsplan ‘Zevenhont Zuid’;

- de omgevingsvergunning voor het realiseren van een tapijtfabriek; en

- verklaring van geen bedenkingen (onderdeel gebiedsbescherming) afgegeven op 3 november 2022 door de Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel met betrekking tot voornoemde omgevingsvergunning;

Toelichting 

Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroepschrift tegen één of meer van de gecoördineerd vastgestelde besluiten.

Inzage

Het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen c.a. liggen met ingang van 15 december 2022 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl, het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1896.BP0073-VS01.

De omgevingsvergunning is separaat op www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst.

De papieren versie van het bestemmingsplan is in het gemeentehuis in te zien op afspraak. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14038.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling kan vanaf 15 december 2022 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als een belanghebbende beroep instelt kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moeten worden gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 26 januari 2023, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven