Voornemen gemeente Veldhoven tot verhuur ruimten voor dagopvang en buitenschoolse kinderopvang in brede school

 

De gemeente Veldhoven is van plan om:

diverse ruimten voor dagopvang en buitenschoolse opvang, welke deels in medegebruik zijn bij derden, van in totaal ongeveer 287 m2, in de brede school aan het Heike 19, 5508 PA Veldhoven (kadastraal bekend gemeente Veldhoven sectie I nummers 608 en 1555),

te verhuren aan de Vennootschap onder Firma “Kids-World V.O.F.”, uit Valkenswaard, te weten aan haar vennoten P.G.J. Priem-Jansen en Kids-World Holding B.V.

 

De gemeente Veldhoven vindt dat gemelde V.O.F. de enige serieuze gegadigde is voor de verhuur van gemelde opvangruimten in die brede school.

De huidige huurder van de opvangruimten is onlangs gestopt met haar activiteiten vanwege personeelsgebrek. Dat geeft een zeer dringend opvang-probleem. Het is daarom van belang dat zo snel mogelijk wordt voorzien in passende dag- en buitenschoolse kinderopvang. De gemeente is bekend met de actuele bereidheid van opvangorganisaties om een nieuwe locatie te starten en het overkoepelend schoolbestuur heeft de afgelopen tijd meerdere opvangorganisaties benaderd. Kids-World blijkt de enige partij te zijn die op korte termijn kan starten met voldoende personeel en overige capaciteit voor de nodige dag- en buitenschoolse opvang.

De gemeente meent dat gezien deze omstandigheden redelijkerwijs mag worden aangenomen dat deze vennootschap de enige kinderopvangorganisatie is, die ter plaatse de nodige dag- en buitenschoolse opvang, op korte termijn, voldoende én passend bij de in diezelfde brede school aanwezige basisscholen, kan verzorgen.

 

Bent u het niet eens met deze geplande verhuur aan V.O.F. Kids-World? Dan kunt u binnen 30 kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding procedure starten bij de rechtbank Oost-Brabant. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Veldhoven. Als u dit niet binnen deze 30 dagen doet, dan kunnen er geen aanspraken meer tegen de gemeente Veldhoven worden gemaakt over deze voorgenomen verhuur (vervaltermijn) en ziet de gemeente zich bevestigd in de opvatting dat deze verhuur aan gemelde beoogde enige serieuze gegadigde rechtmatig is.

Naar boven