Verkoop perceel Op de Bies 66

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als voormalige MAVO-schoollocatie

Adres: Op de Bies 66, 6333 BZ te Schimmert

Perceel: kadastraal perceel Schimmert, Sectie B, 2014

Perceelgrootte: c.a. 3806 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning

De gemeente Beekdaelen is voornemens om een koopovereenkomst met Jupieter B.V. voor het in de aanhef genoemde perceel te sluiten ten behoeve van de realisatie van een Mooi Leven Huis.

Criteria en motivering

De gemeente Beekdaelen meent op basis van de onderstaande criteria dat Jupieter B.V. (hierna: Jupieter) de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het in de aanhef genoemde perceel (hierna: de ontwikkellocatie) en de daaruit voortvloeiende koopovereenkomst.

Algemeen

Het Mooi Leven Huis is een bijzonder/innovatief zorgconcept omdat meervoudig gehandicapten de kans krijgen om hun gehele leven te (blijven) wonen in het huis, van baby tot senior. In het huis zijn 32 zorgwooneenheden voorzien. Zorg wordt geboden op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij het huis bestaat tevens het voornemen om een beleeftuin te realiseren.

Lokaal en algemeen belang

Momenteel kent de ontwikkellocatie geen enkele invulling. Door de ontwikkellocatie te herinrichten wordt het dorpsgezicht aantrekkelijker wanneer men Schimmert inrijdt. Door stedenbouwkundig het Mooi Leven Huis in te passen in de poort van Schimmert wordt er ook een algemeen belang gewaarborgd. Een dergelijke woningtypologie/innovatief zorgconcept is namelijk nog niet aanwezig binnen Beekdaelen. Op deze wijze wordt er huisvesting gecreëerd voor inwoners in Beekdaelen met een meervoudige handicap. Derhalve draagt de gemeente het Mooi Leven Huis een warm hart toe.

Maatschappelijk en sociaal element

De gemeente heeft een maatschappelijke taak om kwetsbare doelgroepen te huisvesten. Het Mooi Leven Huis draagt bij aan deze maatschappelijke taak en behoefte voor het huisvesten van bewoners met een (meervoudige) beperking. Daarnaast had de voormalige MAVO-schoollocatie een maatschappelijke functie en zorgde onder andere voor cohesie in de samenleving van het dorp Schimmert. Deze cohesie wilt de gemeente graag behouden door de invulling en aanvulling van het Mooi Leven Huis. Het Mooi Leven huis is namelijk een mooie aanvulling op de reeds voorgenomen ontwikkelingen zoals de Tiny Houses en Zorghoeve ‘Op de Bies’ waarbij cohesie in de samenleving ook centraal staan.

Bestaande rechten

Jupieter heeft thans overeenstemming over de verwerving van het achtergelegen perceel met de particuliere eigenaar bereikt met als doel hier (deels) het Mooi Leven Huis op te realiseren. Nu de gemeente het innovatieve zorgconcept van het Mooi Leven Huis op de ontwikkellocatie een warm hart toedraagt, en Jupieter reeds bestaande rechten heeft verworven, ligt het in de rede dat de ontwikkellocatie aan Jupieter wordt aangeboden zodat de realisatie van het Mooi Leven Huis kwalitatief goed mede mogelijk kan worden gemaakt.

Landschappelijke inpassing

Momenteel rust op het achtergelegen perceel van Jupieter de bestemming ‘detailhandel’. Dit perceel is vanuit de openbare weg volledig onttrokken uit het zicht. De huidige bestemming en het daar bijbehorende bouwvlak zijn ruimtelijk onwenselijk gepositioneerd in het planologische regime. Door de locatie aan te bieden aan Jupieter voor de realisatie van het Mooi Leven Huis kan zowel de onwenselijke bestemming worden gewijzigd als de ontwikkellocatie wenselijk worden ingericht. Hetgeen bijdraagt aan een verbetering van de fysieke leefomgeving te Schimmert.

Reactietermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van dezelfde bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

 

Naar boven