Ontwerpbestemmingsplan 1e Partiële Herziening Bestemmingsplan Lutkemeerpolder

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 24 november 2022 het ontwerpbestemmingsplan 1e Partiële Herziening Bestemmingsplan Lutkemeerpolder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is gelegen in de Lutkemeerpolder en wordt globaal begrensd door:

  • Noorden: Wysentkade.

  • Oosten: Lutkemeerweg

  • Zuiden: Etnastraat en het Lutkemeerpark

  • Westen: Lutkemeerpark

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het geldende bestemmingsplan Lutkemeerpolder (2013) gedeeltelijk te vervangen. Ten opzichte van het geldende bestemmingsplan worden een aantal bedrijfskavels heringedeeld. Nieuwe bedrijfsfuncties of een uitbreiding van de oppervlakte voor bedrijven zijn bij deze herindeling niet aan de orde. Daarnaast wordt op de locatie ter hoogte van de Lutkemeerweg 262 B circa 3 hectare aan stadslandbouw mogelijk gemaakt.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken wordt met ingang van 14 december 2022 gedurende een termijn van zes weken ter inzage gelegd op het volgende adres: Stadsloket stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op: www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-nieuwwest

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F2004BPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gestuurd naar: Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. Frederik van Beek, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, Frederik van Beek, telefoonnummer 06 108 17 695.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 14 december 2022

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven