Besluitenlijst college 6 december 2022 gemeente Oisterwijk

 

Het college heeft in de vergadering van 6 december 2022 de volgende besluiten genomen:

 

Ontwerpbestemmingsplan De Lind 6

Het college heeft besloten om in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ”De Lind 6”. Het bestemmingsplan maakt een gebouw met een commerciële ruimte voor bijvoorbeeld een winkel of kantoor en daarboven twee woningen mogelijk aan De Lind 6 in Oisterwijk. De bestaande woning wordt afgebroken. Voor de nieuwe woningen is tevens ingestemd met een ontwerp hogere grenswaarde voor wat betreft geluid van het spoor. De raad wordt hierover geïnformeerd met een raadsinformatiebrief.

Voorlopig keuzemoment passende planologische regeling De Noenes

Het college heeft kennisgenomen van de notitie van Antea en heeft aan de hand van deze notitie besloten een woon- of een dubbelbestemming als voorstelbaar aan te merken om ter plaatse van De Noenes permanente bewoning toe te staan. Ook is besloten om het afgestemde proces om te komen tot een definitieve keuze voor een passende planologische regeling voor De Noenes verder tot uitvoering te laten brengen door Antea. De gemeenteraad wordt hierover geïnformeerd met een raadsinformatiebrief.

Landelijke Verhuisconvenant hulpmiddelen

Het college heeft besloten de landelijke Verhuisconvenant hulpmiddelen te ondertekenen zodat inwoners die verhuizen binnen of naar Oisterwijk of die in een instelling geplaatst worden, geen problemen ondervinden bij het meeverhuizen van individuele mobiliteitshulpmiddelen en/of roerende woonvoorziening. Het college heeft besloten de Convenant maatwerkprocedure Toegang hulpmiddelen niet te ondertekenen.

Verruimde regeling mantelzorgwoningen (pré-mantelzorg)

Het college heeft besloten om in lijn met de Woonzorgvisie de verruimde regeling huisvesting in het kader van mantelzorg (pre-mantelzorg) vast te stellen. Hiermee wordt het makkelijker een mantelzorgwoning voor de toekomst te realiseren. De raad wordt hierover geïnformeerd met een raadsinformatiebrief.

Collegevoorstel verlengen ontheffing ingezetenschap de heer E.H.P. Logister

Het college heeft besloten om de gemeenteraad voor te stellen om de ontheffing ingezetenschap voor wethouder Eric Logister met 1 jaar te verlengen.

 

Naar boven