Wijzigingsbesluit Nadere regels bij de Re-integratieverordening Participatiewet (Verlengen Amsterdamse bijverdienpremie)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op gelet op artikel 31, tweede lid, onder j, van de Participatiewet en de artikelen 2:8, eerste lid onder b, en 2:9, eerste lid onder 3, van het Algemeen inkomensbesluit socialezekerheidswetten;

 

voorts gelet op de raadsinformatiebrief, d.d. 16 november 2021, betreffende het Amsterdams experiment bijstand – inzet college naar aanleiding van inzichten uit actuele tussenrapportages;

 

overwegende dat het wenselijk is dat de toepassing van de gemeentelijke bijverdienpremie wordt verlengd;

 

besluit:

Artikel I – Wijziging Nadere regels bij de Re-integratieverordening Participatiewet

In artikel 2.6, achtste lid, wordt ‘tot 31 december 2022’ gewijzigd in: tot en met 31 december 2023.

Artikel II - Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking in het Gemeenteblad.

Artikel III - Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit Nadere regels bij de Re-integratieverordening Participatiewet (Verlengen Amsterdamse bijverdienpremie).

Aldus vastgesteld in de vergadering van 6 december 2022.

De voorzitter

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Algemeen

Met deze bekendmaking wordt de looptijd van de bijverdienpremie zoals geregeld in de Nadere regels bij de Re-integratieverordening Participatiewet, in overeenstemming gebracht met het collegebesluit om de bijverdienpremie te verlengen.

 

Artikel I – Verlengen bijverdienpremie

Bij de invoering van de bijverdienpremie voor alle bijstandsgerechtigden is de looptijd aanvankelijk beperkt tot 2021 en 2022. Op 16 november 2021 is door het college besloten de looptijd met één jaar te verlengen. Dit besluit wordt nu opgenomen in de Nadere regels.

 

Artikel II – Inwerkingtreding

De wijziging treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad. Daarmee is voor mensen die de Nadere regels bij de Re-integratieverordening Participatiewet in de laatste maanden van 2022 raadplegen, direct duidelijk dat de bestaande regeling voor een bijverdienpremie voor Amsterdamse bijstandsgerechtigden in 2023 doorloopt.

Naar boven