Besluit tot wijziging van de regeling rechtspositie burgemeester en wethouders 2019

Het college heeft besloten om:

  • 1.

    artikel 6 lid 5 van de Regeling rechtspositie burgemeester en wethouders Haarlemmermeer 2019 te wijzigen door declaraties van collegeleden voor goedkeuring voor te leggen aan de collegevergadering en door een nieuw lid 6 toe te voegen luidende: ‘De declaraties worden gepubliceerd op de gemeentelijke website’, en de toelichting aan te passen;

  • 2.

    de gemeentesecretaris te machtigen om de door het college goedgekeurde declaraties in de declaratiemodule goed te keuren.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer,

de secretaris,

drs. Carel Brugman

de burgemeester,

Marianne Schuurmans-Wijdeven

Bijlage 1

 

Artikel 6 lid 5 en 6 Regeling rechtspositie burgemeester en wethouders Haarlemmermeer 2019 (nieuw)

 

Artikel 6 Betaling en declaratie van onkosten

….

Lid 5

De declaraties worden door de betrokken wethouder of burgemeester voor akkoord voorgelegd aan het college.

Lid 6

Ieder kwartaal publiceert de gemeente Haarlemmermeer een overzicht van de declaraties.

 

Toelichting

Artikel 6 (Toelichting)

De declaraties worden door het betrokken collegelid voor akkoord voorgelegd aan het college. De gemeentesecretaris is geautoriseerd om door het college goedgekeurde declaraties in de declaratiemodule goed te keuren.

 

Met het voor akkoord voorleggen aan het college zijn declaraties van collegeleden openbaar. Daarnaast wordt ieder kwartaal een overzicht van alle declaraties van de collegeleden op de gemeentelijke website gepubliceerd. De publicatie vermeldt de naam van het collegelid dat declareert, het bedrag van de toegekende declaratie en een omschrijving van de declaratie en een totaalbedrag van de declaraties. Indien er niets is gedeclareerd vermeldt het overzicht een totaalbedrag van € 0,00 of de publicatie bevat een verklaring dat collegeleden geen onkosten declareren.

….

Artikel 6 lid 5 Regeling rechtspositie burgemeester en wethouders Haarlemmermeer 2019 (oud)

 

Artikel 6 Betaling en declaratie van onkosten

Lid 5

De declaraties worden door de betrokken wethouder of burgemeester voor akkoord voorgelegd aan de wethouder Financiën. Bij een declaratie van kosten door de wethouder Financiën ondertekent de burgemeester voor akkoord.

 

Toelichting

Artikel 6 (Toelichting)

De declaraties worden door de betrokken wethouder voor akkoord voorgelegd aan de wethouder Financiën. Indien het een declaratie van de wethouder Financiën betreft, legt hij deze voor aan de burgemeester.

 

Naar boven