Kennisgeving ter inzagelegging ex artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening: Ontwerpbestemmingsplan Buizerdlaan - Kauwenhof + bijbehorende ontwerpbesluiten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken bekend dat met ingang van 14 december 2022 tot en met 25 januari 2023, voor een ieder ter inzage ligt:

- het Ontwerpbestemmingsplan Buizerdlaan - Kauwenhofmet bijbehorende stukken.

- Het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Lidl met bijlagen.

- Het Ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder met bijlagen.

 

Waarom dit ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten?

Het ontwerpbestemmingsplan ziet op twee locaties in de wijk Doorslag. Het gaat hierbij om de locatie Buizerdlaan (voorheen nummer 12) waar tot recent een kantoorgebouw aanwezig was en om de locatie Kauwenhof waar op dit moment een Lidl supermarkt is gevestigd.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende ontwerpbesluiten maakt op het perceel aan de Buizerdlaan het vestigen van een supermarkt en woningbouw mogelijk. Op het perceel aan de Kauwenhof wordt detailhandel uitgesloten. De detailhandel op de Kauwenhof bestaat alleen nog uit een supermarkt. Door detailhandel op de Kauwenhof uit te sluiten, kan op deze locatie niet opnieuw een supermarkt gevestigd worden (dat betekent ook dat andere detailhandel hier niet meer mogelijk is) en is feitelijk sprake van een verplaatsing van de supermarkt van de Kauwenhof naar de Buizerdlaan.

De procedure voor het ontwerpbestemmingsplan wordt gecoördineerd met de twee ontwerpbesluiten.

Hoe kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten inzien?

Inzage van de bovengenoemde stukken is digitaal mogelijk:

- het ontwerpbestemmingsplan op de gemeentelijke website www.ikbennieuwegein.nl/woningbouwlidlbuizerdlaan en op www.ruimtelijkeplannen.nl met de naam “Buizerdlaan – Kauwenhof” en planid: NL.IMRO.0356.BPDO2022HER001-ON02.

- de ontwerpbesluiten op de gemeente website www.ikbennieuwegein.nl/woningbouwlidlbuizerdlaan.

 

Daarnaast is inzage mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein (alleen het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en de ontwerpbesluiten zonder bijlagen zijn op papier beschikbaar).

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:

- schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buizerdlaan - Kauwenhof; of

- mondeling aan te vragen per mail of telefonisch op afspraak bij de heer M. Luijkx of M. Broersma, m.luijkx@nieuwegein.nl of via het telefoonnummer 06 11790572 of

- digitaal, met het formulier ‘Zienswijze op ruimtelijk plan’, https://tripleforms.nieuwegein.nl/formulier/sczienswijze.aspx

 

Nieuwegein, 13 december 2022 Burgemeester en wethouders van Nieuwegein

Naar boven