Buitengebied 2009, herziening Nijverdalsestraat ong. & Dwarsdijk 3

 

Met voorliggend bestemmingsplan worden twee verschillende plannen van twee verschillende initiatiefnemers aan elkaar gekoppeld.

Ëén van de initiatiefnemers is eigenaar van het perceel ten westen van de Nijverdalsestraat 92 te Wierden, kadastraal bekend als gemeente Wierden, sectie O, perceelsnummer 00204. Initiatiefnemer wenst met behulp van de gemeentelijke Rood voor Rood regeling een woning te realiseren ter plaatse. Om dit te kunnen realiseren, wordt aan de Dwarsdijk 3 te Wierden de benodigde vierkante meters gesloopt. Doordat het bestemmingsplan ter plaatse van perceel , sectie O, 00204 niet beschikt over een woonbestemming, is de gewenste ontwikkeling niet mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan.

De andere initiatiefnemer is eigenaar van en woonachtig aan de Dwarsdijk 3 te Wierden. Op het perceel zijn 2 aaneengebouwde bedrijfswoningen aanwezig, alsmede overige agrarische bebouwing als stallen, kuilvoerplaten en mestbassins. Initiatiefnemer is voornemens de 2 aaneengebouwde bedrijfswoningen te slopen en deze te vervangen door 2 vrijstaande woningen. De overige agrarische opstallen worden eveneens gesloopt. Initiatiefnemer wenst het niet om deze meters op zijn eigen perceel in te zetten. De overgebleven sloopmeters wenst initiatiefnemer dan ook te reserveren om elders op een ander perceel een extra woning te kunnen bouwen. Tot slot wenst initiatiefnemer voor één van de terug te bouwen woningen op het perceel Dwarsdijk 3 extra vierkante meters aan bijgebouw te bouwen.

Doordat beide ontwikkelingen niet mogelijk zijn op basis van het vigerende bestemmingsplan, is voorliggend bestemmingsplan uitgewerkt.

 

Inzage

Het bestemmingsplan staat vanaf 14 december 2022 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2021000023-VA01

). Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf 14 december 2022 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Beroepschrift indienen

Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de Raad van State: binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt. Dit heet ‘beroep aantekenen’. U kunt alleen beroep aantekenen als u belanghebbend bent.

 

Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de:

 

Afdeling bestuursrechtspraak

Raad van State

postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Die brief is uw beroepschrift. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. In het beroepschrift schrijft u verder waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot moet u het beroepschrift ondertekenen en een kopie van het besluit meesturen.

 

Voorlopige voorziening

Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

 

Kosten

In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-4264251)

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u terecht bij Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven