gemeente Stichtse Vecht, coördinatieregeling ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Schepersweg Breukelen,

Het college heeft op 6 december 2022 een besluit genomen over de ontwikkeling van drie appartementencomplexen aan de Schepersweg 70-78, Schepersweg 148-156 en Schepersweg 226-234. Met behulp van de coördinatieregeling worden de volgende stukken gelijktijdig ter inzage gelegd:

1. ontwerpbestemmingsplan “Schepersweg Breukelen”,

2. ontwerp omgevingsvergunning,

3. ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

4. ontwerpbesluit m.e.r. beoordeling. De stukken liggen ter inzage vanaf vrijdag 09-12-2022 tot en met donderdag 19-01-2023. Gedurende deze termijn kunt u een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Voor de vergunning/ontheffing op grond van de Wet natuurbeheer is de provincie Utrecht het bevoegd gezag. Deze vergunning/ontheffing is losgekoppeld van het coördinatiebesluit. Hiervoor wordt een afzonderlijk traject gevoerd.

De stukken liggen ter inzage vanaf vrijdag 09-12-2022 tot en met donderdag 19-01-2023. Gedurende deze termijn kunt u een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

Voor de vergunning/ontheffing op grond van de Wet natuurbeheer is de provincie Utrecht het bevoegd gezag. Deze vergunning/ontheffing is losgekoppeld van het coördinatiebesluit. Hiervoor wordt een afzonderlijk traject gevoerd.

Stukken inzien

1. Het ontwerpbestemmingsplan en de onderzoeksrapporten kunt u digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1904.BPScheperswegBKL-OW01.

2. De ontwerp omgevingsvergunning (inclusief geveltekening en locatie tekeningen), het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerpbesluit m.e.r. beoordeling kunt u digitaal raadplegen op www.overheid.nl bij de publicatietekst. Let op: de complete ontwerp omgevingsvergunning met constructieberekening etc kunt u alleen op het gemeentekantoor inzien.

3. U kunt al de bovengenoemde stukken ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 te Maarssen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken via telefoonnummer 14 0346.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Sylvia Lutters of Bart Bouwman van het team Omgeving en Vergunning telefoonnummer 14 0346.

Een zienswijze sturen

Als u het niet eens bent met deze ontwikkeling dan kunt u een zienswijze indienen op de stukken die nu ter inzage liggen. Dit kan schriftelijk, digitaal of mondeling. Let op, een e-mail is niet goed.

Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen met als onderwerp “zienswijze ontwikkeling Schepersweg Breukelen”.

Uw digitale zienswijze kunt u indienen via het digitaal formulier op www.stichtsevecht.nl.

Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Sylvia Lutters of Bart Bouwman (14 0346).

De zienswijze bevat tenminste het volgende:

1. de datum;

2. uw volledige naam- en adresgegevens (indien mogelijk ook e-mail);

3. het onderwerp: zienswijze coördinatieregeling ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Schepersweg Breukelen;

4. op welke onderdelen u een zienswijze heeft (bestemmingsplan, omgevingsvergunning, besluit hogere waarden of besluit m.e.r. beoordeling);

5. waar u het niet mee eens bent en waarom (motivering);

6. eventueel stukken die relevant zijn om uw zienswijze te verduidelijken.

Inloop informatie bijeenkomst

Op 9 januari 2023 is er een inloop informatiebijeenkomst in Boom en Bosch, Markt 13 te Breukelen. U bent welkom van 19.30 uur tot 21.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over de stukken maar ook over de verdere procedure. Vecht en Omstreken is ook aanwezig om informatie te geven over het plan.

Inhoud

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan “Schepersweg Breukelen” en de omgevingsvergunning maken de bouw van 3 appartementencomplexen mogelijk aan de Schepersweg 70-78, Schepersweg 148-156 en Schepersweg 226-234. Elk appartementencomplex geeft ruimte voor 19 sociale huurwoningen. Er is hier sprake van sloop-nieuwbouw. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Elk appartementencomplex krijgt een gezamenlijk te gebruiken geluidluwe binnentuin. In de bestaande parkeerhoven komen extra parkeerplaatsen en het daar aanwezige groen krijgt een facelift.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Omdat binnen het bestemmingsplan nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onder¬zoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de beoogde appartementen, vanwege het wegverkeer op de rijksweg A2 en vanwege het spoorwegverkeer op het traject Amsterdam - Utrecht, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de appartementen. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

Besluit m.e.r. beoordeling

Aan de hand van de m.e.r.-beoordeling “Woningbouwontwikkeling Schepersweg Breukelen” aanmeldnotitie in combinatie met het aanvullend stikstofdepositie-onderzoek en het aanvullend bodemonderzoek is inzichtelijk gemaakt welke (mogelijke) gevolgen voor het milieu al dan niet door het planvoornemen ontstaan. Gelet op de projectkenmerken en de hiermee samenhangende (potentiële) milieueffecten, worden als gevolg van het planvoornemen geen belangrijke nadelige milieugevolgen verwacht en bestaat er geen aanleiding tot het opstellen van een milieueffectrapport (MER).

Naar boven