Gemeente Middelburg – Besluit naamgeving openbare ruimte – Saelpad en vaststelling onderbordteksten

 

 

Besluit

Burgemeester en wethouders besluiten:

 

De straatnaam Tullekenpad te wijzigen in Saelpad.

 

de volgende onderbordteksten vast te stellen:

 

Saelpad Isaac Sael Predikant te Sint Laurens 1649-1653

 

Van Serooskerkelaan De familie Van Serooskerke heeft van 1567-1631 de ambachtsheerlijkheid Popkensburg in bezit gehad

 

Van Bourgondiëlaan In de 16de en 17de eeuw heeft het geslacht Van Bourgondië het ambacht Sint Laurens in bezit gehad

 

Aanleiding

Er is geen bewijsbare link tussen Tulleken en Sint Laurens gevonden. Daarom wordt besloten om het Tullekenpad te hernoemen in Saelpad. Er zijn nog geen onderborden vastgesteld van Saelpad, Van Serooskerkelaan en Van Bourgondiëlaan.

 

Wettelijke basis en bevoegdheid

Op grond van artikel 108 van de Gemeentewet, artikel 2 van de Verordening naamgeving en nummering (adressen) en artikel 2b van de Verordening regelende de samenstelling, werkwijze en bevoegdheden van de commissie straatnaamgeving, zijn wij bevoegd om dit besluit te nemen.

In artikel 108 van de Gemeentewet is bepaald dat de bevoegdheid tot regeling en bestuur inzake de huishouding van de gemeente aan het gemeentebestuur over wordt gelaten.

In artikel 2 van de Verordening naamgeving en nummering (adressen)is bepaald dat het college voor het totale grondgebied van de gemeente namen toekent aan te onderscheiden delen van de openbare ruimte en zonodig aan bouwwerken. In artikel 2b van de Verordening regelende de samenstelling, werkwijze en bevoegdheden van de commissie straatnaamgeving is geregeld dat de commissie straatnaamgeving gevraagd en ongevraagd advies uitbrengt aan het college van burgemeester en wethouders over het toekennen of wijzigen van namen aan delen van de openbare ruimte, aan gemeentelijke bouwwerken en aan (toekomstige) woonwijken.

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders

in hun vergadering van 6 december 2022

de secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven